„YouTube“ suspendavo Ukrainoje vaizdo įrašus kūrusio kino paskyrą – vyras sulaukė ir grasinimų Įspėjo „neprovokuoti Kinijos vyriausybės“

Laisvosios Azijos radijas (RFA) pranešė, kad vieno Kinijos vlogerio (video blogų kūrėjo) „YouTube“ paskyra buvo suspenduota. Vyras dalinosi savo gyvenimo Ukrainoje įspūdžiais ir, nors išgarsėjo, taip pat iš Kinijos piliečių susilaukė ir grasinimų mirtimi.

 Odesoje gyvenantis Jixianas Wangas beveik kasdien dalijosi vaizdo įrašais, kuriuose atvirai reiškė priešiškumą Rusijos invazijai į Ukrainą.<br> Vaizdo įrašo stop kadras.
 Odesoje gyvenantis Jixianas Wangas beveik kasdien dalijosi vaizdo įrašais, kuriuose atvirai reiškė priešiškumą Rusijos invazijai į Ukrainą.<br> Vaizdo įrašo stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 1:03 PM, atnaujinta Apr 6, 2022, 1:11 PM

Vienas Odesoje gyvenantis Jixianas Wangas beveik kasdien dalijosi vaizdo įrašais, kuriuose atvirai reiškė priešiškumą Rusijos invazijai į Ukrainą.

37-erių metų vyras platformoje buvo surinkęs daugiau nei 104 000 prenumeratorių ir 6,5 mln. peržiūrų, tačiau taip pat ne kartą patyrė internetinių išpuolių iš Kinijos nacionalistų – jie jį vadino išdaviku, nes šis nepritaria oficialiai Pekino pozicijai. Kinija nepasmerkė Rusijos dėl invazijos, o jos žiniasklaida Vakarus vaizduoja kaip piktadarius.

„YouTube“ pranešė J.Wangui, kad jo paskyra buvo suspenduota dėl kovo 28 d. vaizdo įrašo, kuriame aptiktas „smurtinis turinys“, pasakojo vyras.

Pasak RFA, vaizdo įraše buvo užfiksuoti miesto vaizdai, sprogstančių raketų garsai ir įjungtos oro pavojaus sirenos. Jame matyti, kaip J.Wangas gamina maistą savo virtuvėje ir dalijasi Ukrainos valstybės ir žiniasklaidos pranešimais apie karą.

„Manau, kad tai nepaaiškinama, – pasakojo jis. „ „YouTube“ teigia, kad apie mano paskyrą pranešta dėl smurtinio turinio, o tai pažeidžia taisykles, tačiau kur tas smurtas?“.

Pasak RFA, paskyra suspenduota turėtų išlikti savaitę. Tuo tarpu J.Wangas naudojasi „Twitter“ platforma ir atskiru „YouTube“ kanalu.

J.Wangas sakė, kad prieš suspendavimą gavo keletą žinučių, kuriose buvo įspėtas „neprovokuoti Kinijos vyriausybės“ ir paragintas susilaikyti nuo „pernelyg agresyvių komentarų“.

Portalas „Insider“ kreipėsi į J.Wangą ir „YouTube“ dėl komentarų.

„Esu nepartinis ir neturiu jokių religinių įsitikinimų. Laikausi nuostatos, kad „žmonės turi teisę gyventi“ ir kad niekas neturėtų mirti kare, todėl, jei šis mano įsitikinimas prieštarauja kokiems nors nacionaliniams interesams, tebūnie“, – pridūrė jis savo biografijos aprašyme.

Vyriškis pranešė, kad visos jo paskyros Kinijos socialiniuose tinkluose, įskaitant „WeChat“, taip pat buvo užblokuotos.

Praėjusį mėnesį duodamas interviu CNN J.Wangas sakė, kad, nepaisant neapykantos, kurios sulaukė iš trolių, jis neketina nutraukti vaizdo įrašų skelbimo.

„Noriu suteikti tam tikrą balsą žmonėms Ukrainoje, didvyriams, savo kaimynams. Nes, mano akimis, jie visi yra didvyriai, – sakė jis CNN. – Matau žmones, kurie ramūs, matau žmones, kurie drąsūs... Svarbu matyti ir tuos, kurie miršta ir buvo nužudyti“.

Pasak leidinio, Pekine gimęs vyras pastaruosius ketverius metus gyvena Odesoje ir dirba ten programuotoju.

Parengta pagal „Insider“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas