Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorė perspėjo, kiek gali trukti karas Ukrainoje

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorė Liz Truss neturi gerų žinių norintiems, kad karas Ukrainoje greičiau pasibaigtų. Ji mano, kad šis konfliktas gali liepsnoti net 10 metų.

 Gelbėtojai dirba prie raketų smūgio apgadinto gyvenamojo namo Kijeve, Ukrainoje. 2022 m. balandžio 29 d. nuotrauka.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Gelbėtojai dirba prie raketų smūgio apgadinto gyvenamojo namo Kijeve, Ukrainoje. 2022 m. balandžio 29 d. nuotrauka.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2022, 8:42 AM

Kalbėdama per užsienio politikų vakarienę trečiadienį ji perspėjo, kad jei Putinui pasiseks, katastrofa išplis Europoje ir turės labai didelių pasekmių visam pasauliui. L.Truss teigė, kad Europa turi būti pasiruošusi scenarijui, kad konfliktas Ukrainoje tęsis labai ilgai.

Jungtinės Karalystės politikai teigia, kad yra pagrindo nerimui, kad Putinas atakuos ir Sakartvelą bei Moldaviją, jei tik jam pavyks įsisavinti Ukrainos teritoriją. Ji pridėjo, kad JK ir partneriai turėtų veikti greitai ir ryžtingai, kad išstumtų Rusiją iš visos Ukrainos. Tai, beje, buvo pirmas kartais, kai Jungtinės Karalystės politiniai lyderiai taip aiškiai įvardina tikslą – Rusija turi būti išstumta iš visos Ukrainos. Žinoma, Donbaso respublikų nepriklausomybės beveik niekas nepripažįsta, kaip ir Krymo aneksijos – tai yra Ukrainos teritorijos.

L.Truss taip pat teigė, kad Vakarams reikia pakeisti savo požiūrį į tarptautinį saugumą. Ji mano, kad reikia kurti ir ekonominius strateginius aljansus, kurie savo ekonomine galia atgrasytų potencialius agresorius. Politikė teigia, kad Didžiojo Septyneto (G7) šalys, kurios kartu turi daugiau nei pusę pasaulio turto, turėtų veikti kaip „ekonominė NATO“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?