O. Arestovičius „išvertė“, ką pasakė V. Putinas: branduolinio karo nebus, karo su NATO irgi

Prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius pateikė tolesnės Rusijos karo prieš Ukrainą įvykių raidos prognozę.

 „Branduolinio karo nebus. Karo su NATO nebus. Bus vangiai bandoma išspręsti tris pagrindines užduotis“.<br> 123rf / AFP / Scanpix iliustr., lrytas.lt mont.
 „Branduolinio karo nebus. Karo su NATO nebus. Bus vangiai bandoma išspręsti tris pagrindines užduotis“.<br> 123rf / AFP / Scanpix iliustr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2022, 12:56 PM

Savo nuomonę jis išsakė pokalbyje su Rusijos žmogaus teisių aktyvistu Marku Feiginu.

O.Arestovičius nusprendė „išversti“ Rusijos prezidento Putino pareiškimus iš „Kremliaus į rusų kalbą“ – kad „turime išgelbėti pasaulį nuo karo“.

„Branduolinio karo nebus. Karo su NATO nebus. Bus vangiai bandoma išspręsti tris pagrindines užduotis: pasiekti Luhansko sienas, pasiekti Donecko ir Chersono sienas, o paskui bus bandoma jas išlaikyti. Per slaptą mobilizaciją, naudojant techniką iš atsargų ir sukuriant grupę, kuri perkels kovą į priešakinę liniją, tokią, kokia ji buvo nuo 2015 m. vasaros iki šių metų vasario 22 d., taip pat asmeninių derybų platformų šia tema kūrimą, gal bus siūloma pasirašyti tokius susitarimus kaip „Minskas-3“ ar „Stambulas-1“, kur neva Ukrainos pusė pripažįsta realijas“, – sakė jis.

Anot jo, tikimybė užsitikrinti „Chersono liaudies respubliką“, „Tavričeskos teritoriją“ ar vadinamąją „LNR“/„DNR“ pripažinti Rusijos dalimi priklausys nuo situacijos.

„Tai yra ekstremalus scenarijus. Ne branduoliniai ginklai, atminkite. Ne visiška mobilizacija, bet tai yra ekstremalus scenarijus, kuris smarkiai pablogins situaciją, apsunkins ją Kremliui. Ir jie grasins, jeigu derybos vyks ne pagal jų scenarijų. Matysime kokios bus [Vakarų] sankcijos. Todėl su rusais viskas aišku, ir su šituo karu. Ir viskas priklauso nuo to kaip Vakarų sąjungininkai aprūpins mus sunkiąja ginkluote, su kuria mes galėsime sužlugdyti šiuos planus“, – sakė Arestovičius.

Galima prisiminti, kad pergalės dienos parade V. Putinas pasakė, jog karas Ukrainoje yra „įspėjamasis atkirtis agresijai“ NATO.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.