Ginkluotės specialistas: tankai „Abrams“ sustiprins Lenkiją, bet ir sukels rūpesčių

Balandžio mėnesį Lenkija paskelbė, jog pasirašė sutartį su JAV Vyriausybe dėl 250 vienetų „Abrams M1A2 SEPv3“ tankų, 26 vienetų „M88A2 Hercules“ šarvuotų evakuacinių mašinų ir 17 vienetų inžinierinių tiltų ant tanko platformos M1074, pasakoja Lietuvos kariuomenės atsargos majoras, ginkluotės entuziastas ir specialiosioms pajėgoms skirto automobilio „Krampus“ kūrėjas Darius Antanaitis. Anot jo, kartu su technika lenkai įsigys įvairių tankų šaudmenų, mokymų ir logistinius paketus.

 Balandžio mėnesį Lenkija paskelbė, jog pasirašė sutartį su JAV Vyriausybe dėl 250 vienetų „Abrams M1A2 SEPv3“ tankų.<br> Scanpix nuotr.
 Balandžio mėnesį Lenkija paskelbė, jog pasirašė sutartį su JAV Vyriausybe dėl 250 vienetų „Abrams M1A2 SEPv3“ tankų.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2022, 8:20 AM

„Pagal šią, 4,75 mlrd JAV dolerių vertės, sutartį Lenkijos kariuomenė visą techniką ir papildomus paketus turi gauti iki 2026 metų. Kol vyksta sutarties vykdymas, JAV Vyriausybė pateiks Lenkijai 26 vienetus tankų „Abrams“, kad galima būtų ruošti įgulas naujos technikos valdymui ir remontui“, – teigia karys.

Jo teigimu, tankai, evakuacinės mašinos ir inžinieriniai tiltai bus dislokuoti rytų Lenkijoje siekiant sustiprinti gynybą nuo Rusijos puolimo per Baltarusiją. Tankų ir kitos technikos remontas bus vykdomas dviem lygiais: pačios kariuomenės ir dar nepasirinktos Lenkijos įmonės.

„Gavus „Abrams M1A2“, Lenkija taps viena iš labai nedaugelio valstybių, kuri savo arsenale turės labai įvairių tipų tankus: sovietų gamybos, vietos gamybos pagal sovietų licenciją, Vokietijos „Leopard 2“ ir JAV „Abrams M1A2“. Tokia tankų įvairovė reikalauja ypatingo dėmesio operacijų planavimui, logistiniam aprūpinimui bei įgulų rengimui. Taip pat Lenkija taps pirmoji ir vienintelė Europoje valstybė, naudojanti JAV gamybos tankus „Abrams M1A2“, – apibendrina D.Antanaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.