JT pagalbą Ukrainoje išvežioja pasitelkdama ir „Uber“

Jungtinių Tautų Pasaulio maisto programa (WFP) trečiadienį pranešė suvienijusi jėgas su pavėžėjimo ir maisto pristatymo paslaugų bendrove „Uber“ pagalbai Ukrainos urbanistiniuose rajonuose išvežioti.

 Jungtinių Tautų Pasaulio maisto programa (WFP) trečiadienį pranešė suvienijusi jėgas su pavėžėjimo ir maisto pristatymo paslaugų bendrove „Uber“ pagalbai Ukrainos urbanistiniuose rajonuose išvežioti.<br> 123rf nuotr.
 Jungtinių Tautų Pasaulio maisto programa (WFP) trečiadienį pranešė suvienijusi jėgas su pavėžėjimo ir maisto pristatymo paslaugų bendrove „Uber“ pagalbai Ukrainos urbanistiniuose rajonuose išvežioti.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2022, 2:11 PM

Ten, kur negali važiuoti didesni sunkvežimiai, naudojantis specialiai sukurta „Uber“ platformos versija koordinuojamos, siunčiamos ir stebimos mažesnės transporto priemonės, nurodė WFP.

Pranešime nurodoma, kad taip jau vežiotas maistas Dnipre ir kad taip vežiojama pagalba Kyjive, Lvive, Vinycioje ir Černivciuose.

„Per šią platformą WFP gali savo maistą privežti arčiau žmonių, kuriems reikalinga jos pagalba, siuntinėti siuntinius įvairaus dydžio transporto priemonėmis, stebėti kiekvieną kelionę iki jos galutinio taško ir patvirtinti, kad siuntiniai saugiai pristatyti“, – sakoma pranešime.

„Uber“ vadovas Dara Khosrowshahi jame nurodė, kad kompanija leidžia nemokamai naudotis jos platforma.

„Naudodamasi mūsų technologija WFP dabar gali planuoti, siųsti, stebėti ir valdyti siuntinius lengvųjų automobilių ir nedidelių mikroautobusų tinklu, iki galutinių pristatymo taškų 100 km spinduliu nuo WFP sandėlių visoje šalyje“, – sakė jis.

Rusijai vasario 24 dieną įsiveržus į Ukrainą kilo brutalus konfliktas, jau pareikalavęs tūkstančių gyvybių ir privertęs milijonus žmonių palikti savo namus. Be to, didelės Ukrainos teritorijos yra praktiškai sugriautos.

WFP sakė, kad iki birželio pabaigos tieks maistą ir pinigus daugiau kaip 3 milijonams žmonių Ukrainoje per mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.