Nurodė įspūdingus ukrainiečių veiksmų rezultatus: rusų pulke iš 90 tankų liko tik 14 Kalba apie itin prastą Rusijos artileristų parengimą

Rusijos kariuomenė netoli Charkivo patiria didelius gyvosios jėgos ir šarvuotosios technikos nuostolius, o Maskvos mėginimas papildyti kariuomenės gretas pasirodo esąs dar problemiškesnis.

 Rusų tanko, sunaikinto per mūšius šį pavasarį, liekanos Velyka Dymerkos kaime į šiaurės rytus nuo Kijevo, 2022 m. liepos 21 d.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Rusų tanko, sunaikinto per mūšius šį pavasarį, liekanos Velyka Dymerkos kaime į šiaurės rytus nuo Kijevo, 2022 m. liepos 21 d.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-22 11:09, atnaujinta 2022-07-22 15:48

Ukrainos saugumo tarnyba perėmė Rusijos kario ir jo motinos pokalbį, kurio metu okupantas kalbėjo apie Rusijos kariuomenės naikinimą Charkivo srityje.

Be to, pašnekovas pripažino, kad nepatogi tiesa fronte smarkiai skiriasi nuo to, ką rusams pasakoja federaliniai Rusijos televizijos kanalai.

Apie tai praneša naujienų agentūros, paskelbusios Ukrainos perimto pokalbio fragmentą.

„Mums daromas spaudimas, kol kas pralaimime. Per televiziją mus piešia tokiomis spalvomis. Iš tikrųjų čia viskas yra visai kitaip. Jie to nerodo per televiziją ir niekada nepasakys tiesos. Mes pralaimime... Jie mus triuškina, tiesiog triuškina. Mums beliko tik špyga“, – sako okupantas.

Rusijos kariškis pripažino, kad jo pulke yra likę tik 14 tankų iš 90, o rusų tankų įgulų ir artileristų parengimo lygis yra labai žemas. Mokymai trunka tik dvi dienas, po kurių naujokai išleidžiami į kovą. Žemą mokymo lygį atspindi prasta artilerijos ugnies kokybė: „Jie negali nieko pataikyti, tai tiesiog neįmanoma, gėda.“

Tuo pat metu rusų artilerija yra „tokia kreiva, kad prašovimus galima matuoti kilometrais“, – sako jis.

„Viskas tiesiog liūdna“, – pareiškė rusų okupantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.