Austrija tiria įtariamą šnipinėjimo programos naudojimą prieš advokatų kontoras, bankus

Austrija penktadienį paskelbė tirianti pranešimą, kad viena austrų kompanija sukūrė šnipinėjimo programą, naudotą prieš teisinių paslaugų ir konsultacines bendroves bei bankus mažiausiai trijose šalyse.

 Austrija penktadienį paskelbė tirianti pranešimą, kad viena austrų kompanija sukūrė šnipinėjimo programą, naudotą prieš teisinių paslaugų ir konsultacines bendroves bei bankus mažiausiai trijose šalyse.<br> 123rf iliustr.
 Austrija penktadienį paskelbė tirianti pranešimą, kad viena austrų kompanija sukūrė šnipinėjimo programą, naudotą prieš teisinių paslaugų ir konsultacines bendroves bei bankus mažiausiai trijose šalyse.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2022, 3:00 PM

„Microsoft“ saugumo komanda anksčiau šią savaitę paskelbė nustačiusi, kad kenkėjiška programa „Subzero“, sukurta Vienoje įsikūrusios kompanijos DSIRF, buvo naudojama 2021 ir 2022 metais.

„Tarp iki šiol nustatytų aukų yra advokatų kontorų, bankų ir strateginio konsultavimo kompanijų tokiose šalyse kaip Austrija, Jungtinė Karalystė ir Panama“, – trečiadienį tinklaraštyje paskelbė technologijų milžinė.

Austrijos vidaus reikalų ministerija nurodė negavusi pranešimų apie jokius incidentus.

„Žinoma, [žvalgybos agentūra] DSN tikrina įtarimus. Kol kas nėra įrodymų, kad buvo naudojama minėtos kompanijos šnipinėjimo programa“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Austrų laikraštis „Kurier“ citavo DSIRF, tvirtinusią, kad „Subzero“ nebuvo naudojama nederamai, kad ši programa „buvo sukurta naudoti tik pareigūnams ES valstybėse“ ir kad ji nebuvo komerciškai prieinama.

DSIRF kol kas neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pakomentuoti.

Austrų Vidaus reikalų ministerija sakė žinojusi apie šią kompaniją, bet neturėjusi su ja „jokių verslo santykių“.

Pernai kelios žiniasklaidos priemonės pranešė, kad vyriausybės visame pasaulyje, taip pat ir Europos Sąjungoje, naudojo Izraelio kompanijos „NSO Group“ sukurtą šnipinėjimo programą „Pegasus“ savo oponentams sekti.

Budapeštas ir Varšuva atsakė, kad „Pegasus“ buvo naudojama teisėtais nacionalinio saugumo tikslais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.