Dar vienas kuriozas: bandydami pasislėpti nuo HIMARS, rusai susprogdino savo pačių traukinį su amunicija

Ukrainos žvalgybos duomenimis, Rusijos kareiviai, iškraudami traukinį ir bandydami prisidengti dūmų uždanga, kuri turėjo paslėpti šį procesą ir apsaugoti nuo HIMARS atakų, netyčia susprogdino iškraunamą amuniciją.

 Rusijos kareiviai, iškraudami traukinį ir bandydami prisidengti dūmų uždanga, netyčia susprogdino iškraunamą amuniciją (asociatyvinė nuotr.).<br> 123rf nuotr.
 Rusijos kareiviai, iškraudami traukinį ir bandydami prisidengti dūmų uždanga, netyčia susprogdino iškraunamą amuniciją (asociatyvinė nuotr.).<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2022, 7:39 PM

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba antradienį pranešime nurodė, kad sprogimas įvyko pirmadienį. Traukinys su Rusijos pajėgoms skirta karine įranga ir šaudmenimis į Kalančako stotį Chersono srityje atvyko sekmadienį, o kitą rytą personalas pradėjo iškrovimą. Pranešama, kad apie 11.20 val. vietos laiku darbų zonoje pasigirdo sprogimas.

Pranešime teigiama, kad iš karto po sprogimo vagonų kolona „be jokio įspėjimo“ pradėjo judėti Krymo kryptimi, o Rusijos personalas „paniškai išsiskirstė“. Nors žvalgybos agentūra teigė, kad sprogimo pobūdžio nustatyti nepavyko, ji padarė prielaidą, kad sprogimas įvyko dėl „neatsargaus“ elgesio su amunicija arba dėl gaisro, „kilusio dėl neatsargaus pirotechnikos priemonių naudojimo kuriant dūmų uždangą“.

JAV ir Ukrainos pareigūnai giria HIMARS – „M142 High Mobility Artillery Rocket Systems“ (didelio mobilumo artilerijos raketinių sistemas) – ginkluotę, nuo kurios, pasak Ukrainos, rusai ir bandė pasislėpti naudodami dūmų uždangą – už jos veiksmingumą kontrpuolimo metu. J.Bideno administracija pirmadienį paskelbė, kad siunčia Ukrainai dar daugiau HIMARS amunicijos, kuri yra naujo 550 mln. dolerių vertės saugumo pagalbos paketo dalimi.

Parengta pagal „Microsoft Network“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.