Per Nancy Pelosi vizitą atakuotos Taivano vyriausybės svetainės

Per JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vizitą pagrindinės Taivano vyriausybės svetainės laikinai neveikė dėl kibernetinių atakų, manoma, susijusių su Kinija ir Rusija, ketvirtadienį pranešė Taipėjus.

 Per JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vizitą pagrindinės Taivano vyriausybės svetainės laikinai neveikė dėl kibernetinių atakų, manoma, susijusių su Kinija ir Rusija, ketvirtadienį pranešė Taipėjus.<br> 123rf nuotr.
 Per JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vizitą pagrindinės Taivano vyriausybės svetainės laikinai neveikė dėl kibernetinių atakų, manoma, susijusių su Kinija ir Rusija, ketvirtadienį pranešė Taipėjus.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2022, 12:55 PM

Prezidento kanceliarijos, Užsienio reikalų ministerijos ir pagrindinio vyriausybės portalo anglų kalba tinklalapiai atakuoti antradienio vakarą, kai N. Pelosi atvyko į salą su svarbiu vizitu, supykdžiusiu Pekiną. Kinija, laikanti savarankiškai valdomą demokratinį Taivaną savo teritorijos dalimi ir ketinanti atsiimti salą, ketvirtadienį pradėjo didžiausias kada nors netoli Taivano surengtas karines pratybas.

Taivano gynybos ministerija taip pat pranešė, kad trečiadienį apie vidurnaktį jos svetainė maždaug valandą buvo neprieinama dėl DDoS atakos. Tai tokio pobūdžio trikdymo ataka, kai svetainę užplūsta informacijos užklausos, bet į ją nėra įsilaužiama.

Taivano užsienio reikalų ministerijos teigimu, atakos prieš jos svetainę ir vyriausybės anglišką portalą buvo susietos su Kinijos ir Rusijos IP adresais, iš kurių mėginta patekti į svetaines iki 8,5 mln. kartų per minutę. „Kadangi bet kuriuo metu gali įvykti priešiškų užsienio jėgų kibernetinės atakos, Užsienio reikalų ministerija ir toliau išliks budri“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė atstovė Joanne Ou. Prezidento kanceliarija pareiškė sustiprinsianti stebėjimą „išorinių jėgų hibridinio informacinio karo“ akivaizdoje.

Taipėjus kaltina Pekiną vykdant kibernetines atakas nuo 2016 m., kai buvo išrinkta prezidentė Tsai Ing-wen, laikanti salą suverenia valstybe, o ne Kinijos dalimi. Pareigūnų teigimu, Taivano vyriausybinės agentūros kasdien susiduria su maždaug penkiais milijonais kibernetinių atakų ir bandymų jas įvykdyti. 2020 m. Taivano valdžios institucijos pranešė, kad Kinijos įsilaužėliai įsiskverbė į mažiausiai 10 Taivano vyriausybinių agentūrų ir gavo prieigą prie maždaug 6 tūkst. elektroninio pašto paskyrų, mėgindami pavogti duomenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.