Jei perims bendrovę, E. Muskas planuoja panaikinti beveik 75 proc. „Twitter“ darbo vietų,

Technologijų milijardierius Elonas Muskas planuoja panaikinti beveik 75 proc. darbo vietų socialinio tinklo „Twitter“ platformoje, jei įsigys bendrovę, ketvirtadienį pranešė laikraštis „Washington Post“.

Technologijų milijardierius Elonas Muskas planuoja panaikinti beveik 75 proc. darbo vietų socialinio tinklo „Twitter“ platformoje, jei įsigys bendrovę, ketvirtadienį pranešė laikraštis „Washington Post“.<br> 123rf nuotr.
Technologijų milijardierius Elonas Muskas planuoja panaikinti beveik 75 proc. darbo vietų socialinio tinklo „Twitter“ platformoje, jei įsigys bendrovę, ketvirtadienį pranešė laikraštis „Washington Post“.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2022, 12:01 PM, atnaujinta Oct 21, 2022, 12:07 PM

E.Muskas planuoja sumažinti bendrovės darbuotojų skaičių nuo 7500 iki maždaug 2000, teigia laikraštis.

„Twitter“ jau planavo didelius etatų mažinimus: iki 2023 metų pabaigos ketinama atleisti 25 proc. darbuotojų ir uždaryti pagrindinius duomenų centrus. Tačiau, pasak laikraščio, E. Musko planai turės įtakos „Twitter“ naudotojų patirčiai, nes padidės įsilaužimų ir netinkamo turinio sklaidos pavojus.

E. Muskas iš pradžių siūlėsi nupirkti bendrovę, o balandžio mėnesį atsisakė sumanymo, sakydamas, kad „Twitter“ pateikė klaidingus duomenis apie netikrų paskyrų skaičių platformoje.

Atsakydama į tai „Twitter“ padavė E.Muską į teismą, kad priverstų jį užbaigti sandorį. Šį mėnesį Delavere buvo numatytas penkių dienų teismo procesas, tačiau vėliau E.Muskas patvirtino savo pirminį pasiūlymą.

Tačiau milijardierius ir socialinės žiniasklaidos platforma vis dar ginčijasi dėl svarbių detalių, kurias reikia išsiaiškinti, kad sandoris įvyktų, ir dėl jo tebėra neaiškumų.

Kad išvengtų teismo proceso, E.Muskas turi užbaigti 44 mlrd. dolerių vertės sandorį iki spalio 28 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.