Irano atominės energijos organizacija pripažino, kad buvo įsilaužta į el. paštą

Irano atominės energijos organizacija pranešė, kad į vienai iš jos valdomų įmonių priklausantį elektroninio pašto serverį buvo įsilaužta iš užsienio, ir pagrobta informacija paskelbta internete, sekmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida, o ją cituoja „Reuters“.

Irano atominės energijos organizacija pranešė, kad į vienai iš jos valdomų įmonių priklausantį elektroninio pašto serverį buvo įsilaužta iš užsienio.<br> 123rf iliustr.
Irano atominės energijos organizacija pranešė, kad į vienai iš jos valdomų įmonių priklausantį elektroninio pašto serverį buvo įsilaužta iš užsienio.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2022, 8:45 AM

Irano įsilaužėlių grupė „Black Reward“ socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame pareiškime nurodė, kad ji paskelbė įsilaužimo būdu gautą informaciją, susijusią su Irano branduoline veikla – ir pareiškė, kad tai buvo paramos Irano protestuotojams aktas.

Šeštadienį paskelbtas pareiškimas baigėsi žodžiais „Mahsos Amini vardu ir už moteris, gyvybę, laisvę“ – taip buvo reiškiama parama protestams, kuriuos sukėlė praėjusį mėnesį moralės policijos areštinėje ištikusi moters mirtis.

„Black Reward“ teigė, kad paviešinta informacija apima „įvairių Bušero elektrinės dalių valdymo ir veiklos grafikus“, ten dirbančių Irano ir Rusijos specialistų pasus ir vizas, taip pat „atominės plėtros sutartis ir susitarimus su šalies ir užsienio partneriais“.

Atominės energijos organizacijos generalinis viešosios diplomatijos ir informacijos departamentas sumenkino paskelbtos informacijos reikšmę, sakydamas, kad „šis žingsnis buvo atliktas siekiant atkreipti visuomenės dėmesį“.

„Reikėtų pažymėti, kad naudotojų el. laiškų turinį sudaro techniniai pranešimai ir įprasti bei einamieji kasdieniai informacijos mainai“, – pranešė valstybinė žiniasklaida.

Spalio 21 d. paskelbtame pareiškime „Black Reward“ grasino, kad jei valdžios institucijos nepaleis politinių kalinių ir per neramumus suimtų žmonių, grupuotė per 24 valandas paviešins įsilaužimo metu surinktą informaciją.

Didžiųjų pasaulio valstybių ir Irano derybos, kuriomis siekiama atnaujinti 2015 m. branduolinį susitarimą, įstrigo, o Jungtinės Valstijos spalio 12 d. pareiškė, kad Teheranas nerodo didelio susidomėjimo pakto atnaujinimu, rašo „Reuters“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.