Į tarnybą ukrainiečių pajėgose stoja retas iš rusų perimtas šarvuotis

Ukrainos pajėgos jau naudoja gana retą rusišką lengvąjį šarvuotąjį automobilį „Kamaz-43269“, kuris taip pat žinomas kaip „BPM-97 Vystrel“.

 Ukrainos pajėgos jau naudoja gana retą rusišką lengvąjį šarvuotąjį automobilį „Kamaz-43269“, kuris taip pat žinomas kaip „BPM-97 Vystrel“.<br> „Defence Blog“ nuotr.
 Ukrainos pajėgos jau naudoja gana retą rusišką lengvąjį šarvuotąjį automobilį „Kamaz-43269“, kuris taip pat žinomas kaip „BPM-97 Vystrel“.<br> „Defence Blog“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2022, 8:01 PM

„BPM-97“ yra naujausias priedas prie vis didėjančios perimtų modernių rusiškų kovos mašinų ir tankų kolekcijos, kurią Ukrainos kariuomenė pradėjo naudoti kare su Rusijos okupantais.

Transporto priemonė pagaminta ant sunkvežimio „Kamaz-4326 Mustang“ važiuoklės. Ji turi plieninį šarvuotą korpusą, kuris užtikrina apsaugą nuo 7,62 mm kalibro šovinių. Priekinis šarvas gali atlaikyti 12,7 mm sunkiųjų kulkosvaidžių šūvius. Transporto priemonė turi V formos korpusą, užtikrinantį geresnę apsaugą nuo sprogstančių minų.

„BPM-97“ įrengta iki 12 sėdimų vietų kariams, įskaitant vairuotoją ir vadą. Kariai išlipa pro šonines arba galines duris. Taip pat įrengti stogo liukai. Kariams įrengtos kelios šaudymo angos.

„Vystrel“ buvo suprojektuotas naudoti kaip įprastinės konstrukcijos šarvuotasis transporteris.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.