Dezertyrų šaudymas ir „užkardos būriai“: britų žvalgyba atskleidė Rusijos taktiką

Rusijos kariškiai nenori vykdyti savo vadovybės įsakymų. Okupantams neleidžiama trauktis, juos fronte kontroliuoja „užkardų būriai“ – o dezertyrus jiems leidžiama sušaudyti, skelbia „Unian“.

 Okupantams neleidžiama trauktis, juos fronte kontroliuoja „užkardų būriai“ – o dezertyrus jiems leidžiama sušaudyti.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Okupantams neleidžiama trauktis, juos fronte kontroliuoja „užkardų būriai“ – o dezertyrus jiems leidžiama sušaudyti.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2022, 2:22 PM, atnaujinta Nov 4, 2022, 3:04 PM

Naujoje Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos žvalgybos ataskaitoje teigiama, kad dezertyrų šaudymo taktika gali rodyti žemą karinio parengimo lygį, menką Rusijos karių moralę ir nedisciplinuotumą.

„Dėl žemos moralės ir nenoro kovoti Rusijos kariai tikriausiai pradėjo dislokuoti „užkardos“ arba „blokuojančius dalinius“. Šie daliniai grasina nušauti savo pačių atsitraukiančius karius“, – rašoma pareiškime.

Be to, žvalgybos duomenimis, neseniai Rusijos generolai pageidavo, kad jų vadai panaudotų ginklus prieš tuos, kurie nenori kariauti. Be to, dezertyrus buvo leidžiama nužudyti, įspėjus juos apie neleistinumą trauktis. Rusijos generolai nori, kad kariškiai laikytųsi savo pozicijų, grasindami mirtimi.

Rusijos Federacijos kariuomenės problemos

Paaiškėjo, kad Rusija turi problemų ir su sunkiosios karinės įrangos tiekimu. Britų žvalgyba nustatė, kad spalio viduryje šalis agresorė per dieną prarasdavo daugiau nei 40 vienetų šarvuočių. Be to, Rusijoje ir toliau vyksta slapta mobilizacija, kuri kelia piliečių nepasitenkinimą.

Ukrainos Generalinis štabas taip pat pranešė, kad ketvirtadienio parą ginkluotosios pajėgos atrėmė okupantų atakas prie 6 gyvenviečių ir 21 kartą smogė priešui, į 20 ginkluotės ir karinės technikos koncentracijos vietų, taip pat priešo priešlėktuvinės gynybos pozicijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.