Ukrainiečiai sunaikino dar vieną retą karo mašiną, sukurtą specialiai R. Kadyrovo samdiniams

Kremliui paskelbus apie dar vieną „geros valios gestą“ – atsitraukimą iš Chersono į rytinį Dniepro krantą, internete ėmė plisti vis daugiau nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuota Chersono srityje sunaikinta ir perimta rusų įranga.

 Tarp Chersone sunaikintos rusiškos technikos nuotraukų buvo pastebėtas gana retas pavyzdys, kurį mūšio lauke naudoja Ramzano Kadyrovo kariai – šarvuotasis automobilis „Z-STS“, dar vadinamas „Achmat“.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
 Tarp Chersone sunaikintos rusiškos technikos nuotraukų buvo pastebėtas gana retas pavyzdys, kurį mūšio lauke naudoja Ramzano Kadyrovo kariai – šarvuotasis automobilis „Z-STS“, dar vadinamas „Achmat“.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-16 08:26

Tarp šių nuotraukų rinkinių buvo pastebėtas gana retas pavyzdys, kurį mūšio lauke naudoja Ramzano Kadyrovo kariai – šarvuotasis automobilis „Z-STS“, dar vadinamas „Achmat“.

Pirmą kartą ši šarvuota transporto priemonė mūšio lauke buvo pastebėta spalio pradžioje, o jos debiutas buvo itin nesėkmingas: Ukrainos gynybos pajėgos sunaikino šarvuotą transporto priemonę Chersono srities Novopetrivčių kaime.

Kaip teigia patys rusai, šarvuotasis automobilis „Z-STS Achmat“ buvo sukurtas specialiai R. Kadyrovo kariams „atsižvelgiant į vadinamosios „specialiosios operacijos“ vykdymo patirtį“.

Be to, okupantai aktyviai gyrėsi, kad tokiam šarvuotam automobiliui sukurti jiems prireikė vos 25 dienų. Pirmą kartą šis automobilis buvo pademonstruotas gegužės 9 d. vykusiame Rusijos kariniame parade, o pristatymas įvyko parodoje „Armija-2022“.

Už „Z-STS Akhmat“ sukūrimą buvo atsakinga gamykla“Remdiesel“, ir šios transporto priemonės apsauga yra identiška šarvuotam automobiliui „Typhoon-VDV“. Kadyrovo samdiniai pirmuosius 20 transporto priemonių gavo 2022 m. liepos pabaigoje.

Tačiau nors ši kovos mašina atrodo tinkama „TikTok“ filmukams, kovos lauke ji didesnio efektyvumo kol kas nepademonstravo.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.