Indija pirmą kartą į kosmosą paleido privačios bendrovės raketą

Indijos valstybinė kosmoso tyrimo agentūra „Isro“ pirmą kartą į kosmosą paleido vietinės privačios įmonės sukurtą raketą. Iš kosmonautikos centro Sriharikotoje startavusi misija „Prarambh“ buvo sėkminga, penktadienį tviteryje pranešė „Isro“.

 Indijos valstybinė kosmoso tyrimo agentūra „Isro“ pirmą kartą į kosmosą paleido vietinės privačios įmonės sukurtą raketą.<br> ISRO nuotr.
 Indijos valstybinė kosmoso tyrimo agentūra „Isro“ pirmą kartą į kosmosą paleido vietinės privačios įmonės sukurtą raketą.<br> ISRO nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 12:05 PM

545 kg svorio ir 6 m ilgio raketą „Vikram-S“ sukūrė indų startuolis „Skyroot Aerospace“. Raketa, kaip planuota, pasiekė 89,5 km aukštį.

2020 metais Indijos vadovybė pakeitė reglamentavimą ir leido privačioms įmonėms naudotis kosmoso tyrimo agentūros „Isro“ infrastruktūra. Taip, be kita ko, norima skatinti bendradarbiavimą su startuoliais ir apskritai su privačiu sektoriumi.

Indija garsėja tuo, kad santykinai pigiai leidžia į kosmosą palydovus, įskaitant kitų šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.