„Pirmą kartą“ per šį karą Didžioji Britanija siunčia Ukrainai sraigtasparnius

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija paskelbė, kad pirmą kartą nuo karo pradžios siunčia Ukrainai sraigtasparnių.

 Pasak BBC, bus pateikti trys „Sea King“ tipo sraigtasparniai. Pirmasis iš jų jau atkeliavo į Ukrainą.<br> Wikimedia commons.
 Pasak BBC, bus pateikti trys „Sea King“ tipo sraigtasparniai. Pirmasis iš jų jau atkeliavo į Ukrainą.<br> Wikimedia commons.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2022, 10:37 AM

Gynybos sekretorius Benas Wallace'as sakė, kad tai bus pirmas kartas nuo Rusijos invazijos pradžios, kai į karo draskomą šalį bus išsiųsti pilotuojami orlaiviai. Pasak BBC, bus pateikti trys „Sea King“ tipo sraigtasparniai. Pirmasis iš jų jau atkeliavo į Ukrainą.

B. Wallace'as apie tai paskelbė Osle, kur susitinka su sąjungininkėmis aptarti tolesnės karinės paramos Kyjivui, ir pridūrė, kad Britanija papildomai išsiųs 10 tūkst. artilerijos sviedinių.

Tai daroma ministrui pirmininkui Rishi Sunakui apsilankius Ukrainos sostinėje ir pristačius naują 50 mln. svarų sterlingų gynybos pagalbos paketą, į kurį įeina 125 priešlėktuviniai pabūklai ir įranga Irano Rusijai tiekiamiems bepiločiams orlaiviams atremti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.