Lankytojai atranda atsinaujinusį Lietuvos nacionalinį muziejų

Praėjusiais metais Lietuvos nacionalinį muziejų ir jo parodas aplankė 265 tūkst. lankytojų, t. y. 88 proc. daugiau nei 2021-aisiais. Daugėjo ir edukacijų mokiniams – jų pravesta beveik 1500, o įvairiuose renginiuose apsilankė daugiau nei 22,5 tūkst. suaugusiųjų. Lietuvos nacionalinis muziejus (LNM), daugiausia eksponatų saugantis seniausias muziejus šalyje, turintis vienuolika padalinių, tarp svarbiausių 2023 metų prioritetų įvardija atvirumą įvairovei, bendrystę pasakojime ir auginančią lyderystę. Muziejus siekia būti buriančia erdve – kuriančia dialogą tarp skirtingų pažiūrų visuomenės grupių. Kokie įsimintiniausi praėjusių metų LNM pasiekimai ir kas įdomaus laukia lankytojų 2023-iaisiais?

 Archeologų dienos.<br> LNM nuotr.
 Archeologų dienos.<br> LNM nuotr.
 Archeologų dienos.<br> LNM nuotr.
 Archeologų dienos.<br> LNM nuotr.
 Archeologų dienos.<br> LNM nuotr.
 Archeologų dienos.<br> LNM nuotr.
  LNM direktorė dr. Rūta Kačkutė.<br> LNM nuotr.
  LNM direktorė dr. Rūta Kačkutė.<br> LNM nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 31, 2023, 2:16 PM

Siekis stiprinti visuomenės atsparumą informacinėms grėsmėms

Praėję metai atnešė didelių išbandymų visam demokratiniam pasauliui, o ir 2023-ieji pasitiko dideliu neapibrėžtumu. Muziejus nuo pat karo Ukrainoje pradžios savo kasdieniais darbais padeda ukrainiečiams, kolegoms muziejininkams, bendradarbiauja su visais, kuriems rūpi istorinės atminties ir kultūros paveldo klausimai. Nuo karo pradžios LNM kviečia ukrainiečius lankytis nemokamai – pernai muziejaus padalinius aplankė per 28 tūkst. ukrainiečių.

Informacinės aplinkos stebėsena rodo, kad iš kultūros temų Lietuvoje dezinformacijai daugiausia naudojama istorinės atminties tema. „2023 m. dar labiau atsiveriame naujovėms ir diskusijoms, kuriame muziejų kartu su įvairiomis bendruomenėmis. Reaguojant į karą Ukrainoje, toks dialogo skatinimas yra ir kaip priemonė, padedanti stiprinti visuomenės atsparumą informacinėms grėsmėms, dezinformacijai. Šiuolaikiniai iššūkiai rodo, kad turime užtikrintai pasiruošti ateičiai ir ugdyti kritinį mąstymą“, – sako LNM direktorė dr. Rūta Kačkutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.