To dar nėra buvę: skelbia sunaikinę geležinkeliu gabentas sparnuotąsias raketas „Kalibr“

Pirmadienio vakarą okupuotame Džankojaus mieste buvo sunaikintos geležinkeliu gabentos rusiškas sparnuotosios raketos „Kalibr“, pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Valstybės kontrolės departamento spaudos tarnyba.

 Pirmadienio vakarą okupuotame Džankojaus mieste buvo sunaikintos geležinkeliu gabentos rusiškas sparnuotosios raketos „Kalibr“, pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Valstybės kontrolės departamento spaudos tarnyba.<br>Censor.net nuotr.
 Pirmadienio vakarą okupuotame Džankojaus mieste buvo sunaikintos geležinkeliu gabentos rusiškas sparnuotosios raketos „Kalibr“, pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Valstybės kontrolės departamento spaudos tarnyba.<br>Censor.net nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-21 09:34, atnaujinta 2023-03-21 09:59

„Sprogimas Džankojaus mieste šiaurinėje laikinai okupuoto Krymo dalyje sunaikino rusiškas sparnuotąsias raketas „Kalibr“, kurios buvo gabenamos geležinkeliu“, – sakoma pranešime.

Ukrainos gynybos ministerijos gynybos žvalgyba priminė, kad raketos „Kalibr“ buvo leidžiamos iš Rusijos Juodosios jūros laivyno antvandeninių laivų, ir jų kovinis nuotolis sausumos taikinių atžvilgiu siekia daugiau kaip 2500 km, o jūrinių taikinių – daugiau kaip 375 km.

Kovo 20 d. vakare vietiniai „Telegram“ kanalai pranešė apie sprogimus ir šūvius okupuotame Džankojuje. Internete pasirodė vaizdo įrašų su garsais, panašiais į dronų skrydį. Okupacinė „valdžia“ teigė, kad „dirbo priešlėktuvinė gynyba“ ir kad kažkokios „nuolaužos“ neva „apgadino namą ir parduotuvę“. Vadinamasis Džankojaus administracijos vadovas skundėsi dėl „dronų įsiveržimo“.

Įspėjimas: vaizdo įraše girdima necenzūrinė leksika:

Anksčiau Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrejus Jusovas teigė, kad Rusijos okupantai teturi 7 proc. „Kalibr“, likusių nuo plataus masto agresijos pradžios.

Parengta pagal „New Voice“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.