Skelbia, kad Ukrainai perduota 98 proc. sąjungininkų žadėtų kovos mašinų

Vyriausiasis sąjungininkų pajėgų Europoje vadas generolas Christopheris Cavoli sakė, kad partneriai Ukrainai jau pristatė daugiau kaip 98 proc. žadėtos karinės technikos.

 Krovininis laivas „ARC Integrity“ su Ukrainai skirtomis kovos mašinomis „Bradley“ vasario pradžioje atvyko į Bremerhafeno uostą Vokietijoje.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Krovininis laivas „ARC Integrity“ su Ukrainai skirtomis kovos mašinomis „Bradley“ vasario pradžioje atvyko į Bremerhafeno uostą Vokietijoje.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2023, 8:37 AM

Jis įsitikinęs, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos laiku gaus reikiamą ginkluotę artėjančiam kontrpuolimui prieš Rusijos okupacines pajėgas.

Ch.Cavoli tai pasakė per Atstovų Rūmų ginkluotųjų pajėgų komiteto posėdį.

„Mes susėdome su kolegomis ukrainiečiais, apskaičiavome, kiek įrangos jiems reikia šiam puolimui, ir surinkome ją iš sąjungininkų, kurie buvo labai dosnūs, ypač kalbant apie tankus ir šarvuotas kovos mašinas.

Ir mes visa tai pristatėme Ukrainai, pristatėme daugiau kaip 98 proc. kovos mašinų, jos jau yra ten“, – sakė generolas, kurį cituoja „Evropeiska pravda“.

Jis taip pat išreiškė „tvirtą įsitikinimą“, kad Ukrainai buvo pristatyta reikiama įranga, ir pažadėjo toliau tiekti ukrainiečių kariams įrangą, kad būtų paremtos jų pastangos pasipriešinti Rusijos invazijai.

Pasak Ch.Cavoli, daugiau kaip 50 tarptautinių partnerių Ukrainai suteikta materialinė parama ir mokymai buvo didžiulė bei labai svarbi Ukrainos kariuomenės sėkmei.

„Per žiemą mūsų koalicija leido Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sukurti pajėgumus, būtinus apginti ir atgauti dalį suverenios Ukrainos teritorijos“, – sakė JAV generolas.

Jis taip pat išreiškė įsitikinimą, kad Ukraina tinkamai naudojasi teikiama tarptautine gynybos pagalba.

Balandžio 21 d. Ramšteino bazėje Vokietijoje įvyko 11-asis Ukrainos gynybos kontaktinės grupės susitikimas. Pentagono sekretorius Lloydas Austinas pažymėjo, kad per pastaruosius kelis mėnesius partneriai suteikė Ukrainai daugiau kaip 230 tankų, daugiau kaip 1550 šarvuočių ir kitos įrangos bei amunicijos, daugiau kaip devynioms naujoms gynybos pajėgų brigadoms paremti.

Jis taip pat sakė, kad po kelių savaičių į Vokietiją atvyks tankai „M1 Abrams“, skirti Ukrainos gynėjams apmokyti. Daugelis Kontaktinės grupės narių taip pat didina naujų oro gynybos sistemų ir šaudmenų tiekimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Parengta pagal „Militarnyj“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.