Nerimą kelianti žinia: teigia, kad Rusijos orlaivis „Su-25“ gaus naują ginkluotę

Rusijos gynybos pramonės valstybinė įmonė „Rostec“ paskelbė apie dar vieną atakos lėktuvo „Su-25“ modernizaciją. Nepaisant to, kad šis lėktuvas eksploatuojamas jau daugiau nei 50 metų ir planuojama jį palaipsniui pakeisti universalesniais „Su-34“ ir kovine „Jak-130“ versija, rusai vis dar ieško būdų, kaip patobulinti senstantį „Su-25“ modelį, teigia „Defense Express“.

Rusijos gynybos pramonės valstybinė įmonė „Rostec“ paskelbė apie dar vieną atakos lėktuvo „Su-25“ modernizaciją.<br>Atvirųjų šaltinių iliustracinė nuotr.
Rusijos gynybos pramonės valstybinė įmonė „Rostec“ paskelbė apie dar vieną atakos lėktuvo „Su-25“ modernizaciją.<br>Atvirųjų šaltinių iliustracinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-09 12:53, atnaujinta 2023-05-09 13:17

Verta priminti, kad per „Su-25“ naudojimo metus šis lėktuvas buvo patobulintas iki „Su-25SM3“ versijos su geresne avionika, integruota tiksliai valdoma ginkluote ir sistema „Gefest“ – iš esmės skaitmenine bombų nukreipimo sistema. Be to, jis gavo taikiklį „SOLT-25“ su termovizoriumi ir apsaugos nuo raketų sistemą „Vitebsk-25“.

Šiuo metu visa turima informacija apie būsimą naują modernizaciją apsiriboja „Rostec“ pirmininko pavaduotojo Vladimiro Artiakovo pareiškimu, kad jo bendrovė „toliau tobulins orlaivį, įskaitant naujų ginklų integravimą, naudodamasi „SVO“ zonoje įgyta patirtimi“. („SVO“ reiškia „Specialiąją karinę operaciją“ (rus. „специальная военная операция„) – tai oficialus invazijos į Ukrainą pavadinimas, naudojamas Rusijoje).

Atsižvelgiant į oficialius rusų pareiškimus, kad „Su-25SM3“ jau gali gabenti valdomus ginklus, tokius kaip „KAB-500“, daroma prielaida, kad į naująją modernizaciją bus įtraukta galimybė gabenti ir paleisti skraidančias bombas, kurios Rusijoje jau tapo tendencija ir yra aktyviai naudojamos prieš Ukrainos karines pajėgas ir civilinę infrastruktūrą.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.