Įspūdingi vaizdai: ukrainiečiai be pasigailėjimo naikina rusų priešlėktuvines sistemas

Dominavimas ore – svarbus šiuolaikinio karo elementas. Tačiau kare Ukrainoje šiuo metu padėtis tokia, kad nė viena kariaujanti pusė negali teigti, jog yra perėmusi oro erdvės kontrolę.

Paviešintas dar vienas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos, naudodamos GMLRS, sunaikino rusų savaeigę priešlėktuvinę sistemą „Pancir-S1“.<br>Reuters nuotr., lrytas.lt mont.
Paviešintas dar vienas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos, naudodamos GMLRS, sunaikino rusų savaeigę priešlėktuvinę sistemą „Pancir-S1“.<br>Reuters nuotr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2023, 9:05 AM

Žinoma, prie to prisideda ir priešlėktuvinės, oro gynybos sistemos. Ukrainai tokias sistemas teikia Vakarų sąjungininkai, Rusija naudoja savo rezervus. Ir žinoma, abi pusės stengiasi naikinti viena kitos priešlėktuvinę gynybą.

Kaip rašo „Defense Express“, šiomis dienomis buvo paviešintas dar vienas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos, naudodamos GMLRS, sunaikino rusų savaeigę priešlėktuvinę sistemą „Pancir-S1“. Tikėtina, kad sistema buvo sunaikinta Luhansko srityje.

Sistemą aptiko ukrainiečių bepilotis orlaivis „Leleka-100“.

Anksčiau Ukrainos kariuomenė tokią pačią sistemą sunaikino Bachmuto sektoriuje:

Be to, pranešama apie dar vieną atvejį, kai rusų oro gynybos sistemos „Tunguska“ ir „Pancir-S1“ buvo bejėgės prieš Ukrainos bepiločius orlaivius ir artileriją.

„Pancir“ (rus. Панцирь) – tai savaeigių vidutinio nuotolio raketų „žemė-oras“ ir priešlėktuvinės artilerijos sistemų šeima. Vieną sistemą sudaro trijų tipų transporto priemonės: raketų paleidimo įrenginys, radiolokacinis sunkvežimis ir vadavietė. Pradedant pirmąja versija „Pancir-S1“ (NATO ataskaitinis pavadinimas SA-22 Greyhound), ją gamina KBP Instrumentų projektavimo biuras Tuloje, Rusijoje. „Pancir“ yra „Tunguska M1“ įpėdinė.

„Pancir-S1“ buvo sukurtas karinių, pramoninių ir administracinių objektų taškinei oro gynybai nuo orlaivių, sraigtasparnių, tiksliųjų šaudmenų, sparnuotųjų raketų ir nepilotuojamų orlaivių. Taip pat papildomai oro gynybos dalinių apsaugai nuo priešo oro atakų naudojant tiksliuosius šaudmenis, ypač mažame ir ypatingai mažame aukštyje.

Pirmoji galutinė versija buvo baigta 1995 m.

Be Ukrainos, „Pancir“ kovos sąlygomis dar buvo naudojamos Libijoje (ten jas dislokavo Jungtiniai Arabų Emyratai) ir Sirijoje (ten jas naudojo Sirijos Oro gynybos pajėgos).

Parengta pagal „Defense Express“ ir kitų šaltinių informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.