Rusija pradėjo naudoti medinius dronus

Pasak analitikų, bandydama nukreipti Ukrainos priešlėktuvinės gynybos radarų dėmesį Rusija naudoja medinius dronus.

Dronuose įrengti modernūs varikliai ir Kinijoje pagaminta elektronika – tai žemųjų ir aukštųjų technologijų mišinys.<br> „BLITZ Aircraft Unmanned“ nuotr.
Dronuose įrengti modernūs varikliai ir Kinijoje pagaminta elektronika – tai žemųjų ir aukštųjų technologijų mišinys.<br> „BLITZ Aircraft Unmanned“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-22 08:35, atnaujinta 2023-05-22 08:38

Kaip teigia „BLITZ Aircraft Unmanned“ ekspertai, bepiločių orlaivių klaidinančios versijos yra iš dalies pagamintos iš medžio, putplasčio, ir sujungtos lipnia juosta. Dronuose įrengti modernūs varikliai ir Kinijoje pagaminta elektronika – tai žemųjų ir aukštųjų technologijų mišinys.

Dronai gali gabenti iki 10 kg naudingojo krovinio, o jų veikimo nuotolis yra ilgesnis nei 960 km.

Neseniai kilusi Rusijos atakų prieš taikinius Ukrainoje banga atskleidė, kad rusai naudoja nebrangius vienkartinio naudojimo dronus, padedančius „išvalyti kelius“ per oro gynybą sparnuotosioms raketoms ir Irane pagamintiems dronams kamikadzėms „Shahed“.

Mediniai bepiločiai orlaiviai skirti nukreipti oro gynybos dėmesį nuo sparnuotųjų raketų ir dron7 kamikadzių, kad šie galėtų pataikyti į taikinius.

Pažymėtina, kad su panašiais mediniais dronais 2018 m. per masines atakas prieš jų Chmeimimo oro ir jūrų bazes Tartuse Sirijoje susidūrė patys rusai.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.