V. Putinas įvardijo „geriausius tankus pasaulyje“ – štai kiek jų jau pavyko sunaikinti Ukrainos kariams

Antradienį duodamas interviu prorusiškiems kariniams tinklaraštininkams Vladimiras Putinas sakė, kad vadinamoji „specialioji karinė operacija“ Ukrainoje patvirtino, jog „T-90M Proryv“ yra geriausias pasaulyje pagrindinis kovos tankas.

Antradienį duodamas interviu prorusiškiems kariniams tinklaraštininkams Vladimiras Putinas sakė, kad vadinamoji „specialioji karinė operacija“ Ukrainoje patvirtino, jog „T-90M Proryv“ yra geriausias pasaulyje pagrindinis kovinis tankas.<br>Wikimedia commons
Antradienį duodamas interviu prorusiškiems kariniams tinklaraštininkams Vladimiras Putinas sakė, kad vadinamoji „specialioji karinė operacija“ Ukrainoje patvirtino, jog „T-90M Proryv“ yra geriausias pasaulyje pagrindinis kovinis tankas.<br>Wikimedia commons
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2023, 9:01 AM

„Šiandien galime pasakyti, kad „T-90M Proryv“ yra geriausias pasaulyje tankas. Vos tik jis priartėja prie pozicijų, niekam nelieka jokių galimybių. Jis šaudo didesniu atstumu ir tiksliau nei kiti tankai. Jis taip pat turi geresnę apsaugą“, – teigė V.Putinas.

V.Putinas pacitavo vieno rusų kareivio pasakojimą apie tanką „T-90M“, kuris pakliuvo ant pakelės bombos. „Jis paprasčiausiai šoktelėjo į viršų, o viduje buvęs žmogus buvo sužeistas ne nuo sviedinio, o dėl to, kad paprasčiausiai gana stipriai atsitrenkė. Tankas liko sveikas“, – sakė Rusijos prezidentas.

Valstybinė Rusijos žiniasklaida „T-90M Proryv“ pavadino pažangiausia šarvuota kovine mašina „T-90“ pagrindinių kovos tankų šeimoje ir labiausiai tinkama šiuolaikiniam karui dėl visapusiškos šarvuotosios apsaugos, aukščiausios klasės itin automatizuoto ugnies valdymo ir didesnio patvarumo.

Tuo tarpu atvirųjų šaltinių žvalgybos svetainė „Oryx“, kuri renka vaizdinius įrodymus apie karinės technikos nuostolius, teigė, kad Rusijos kariuomenė nuo 2022 m. vasario 24 d., kai prasidėjo Rusijos plataus masto invazija į Ukrainą, neteko mažiausiai 22 tankų „T-90M“.

Jų gali būti ir daugiau, ir net jei šie skaičiai šiek tiek skiriasi į vieną ar kitą pusę, akivaizdu, kad Rusija, įsiverždama į Ukrainą, iki šiol prarado nemažai savo modernios karinės technikos ir sunkiosios įrangos, teigia „Defence Blog“.

Pasak karinių ekspertų, Rusija iš viso tesugebėjo pagaminti apie šimtą „T-90M Proryv“, o neseniai pavyko išleisti tik dar 10 šio modelio tankų.

„T-90M“ yra naujausias pagrindinis kovinis tankas, naudojamas Rusijos fronte, tačiau kartu jis išsiskiria daugeliu koncepcinių problemų, nes tai yra „T-72“ modernizacija. Todėl naujasis tankas paveldėjo visus tuos pačius koncepcinius savo pirmtako trūkumus, pavyzdžiui, pagrindinės patrankos šoviniai laikomi tiesiai po bokšteliu, prasta apsauga nuo šiuolaikinių prieštankinių sistemų ir modernios elektronikos nebuvimas.

Atrodo, kad „T-90M“, kaip ir kiti rusiški šarvuočiai, yra pažeidžiamas Vakarų sukurtais prieštankiniais ginklais.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.