Rusai vėl pagauti meluojant: po nesėkmingų atakų tiesiog komiškai pagražino skaičius Tai atskleidžia nepavydėtina okupantų situaciją

Intensyvėjant atakoms prieš Kirovohrado, Dniepro ir Starokostiantinivo oro uostus, Ukrainos karinės oro pajėgos vis tiek vykdo sėkmingas operacijas iš kelių oro uostų, praneša „Defense Express“.

Ukrainos naikintuvas „MiG-29“.<br>Ukrainos oro pajėgų nuotr. (Asociatyvinė nuotrauka)
Ukrainos naikintuvas „MiG-29“.<br>Ukrainos oro pajėgų nuotr. (Asociatyvinė nuotrauka)
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-28 08:13

Pasak Ukrainos karinių oro pajėgų vadavietės atstovo spaudai Jurijaus Ignato, birželio pradžioje Ukraina fronte neteko vieno orlaivio.

Rusija melagingai teigia, jog kiekvieną mėnesį sunaikina 20 Ukrainos orlaivių. Tačiau, anot J.Ignato, šį mėnesį okupantams pavyko numušti tik vieną orlaivį.

Aviacija vykdo užduotis iš dešimčių operatyvinių oro uostų, o jos kovinių operacijų rezultatai gana sėkmingi, rašo „Defense Express“.

„Priešas, suprantama, „dega“. Per pastarąsias dvi savaites jie ne kartą bandė atakuoti oro uostus. Tarp jų – Kirovohrado, Dniepro (raketų „Kh-22“ atakos) ir Starokostiantinivo“, – sakė pulkininkas Jurijus Ignatas.

Jis pridūrė, kad karinės oro pajėgos gerai žino apie Rusijos siekį sunaikinti ginklus ir orlaivius Ukrainoje, bet ukrainiečių aviacijos pajėgos buvo išsklaidytos, lėktuvai paslėpti, o pilotai ir toliau vykdo užduotis, kasdien atlikdami dešimtis kovinių skrydžių.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.