Į Ukrainą atvyko įspūdinga išminavimo mašina

Šveicarijos ir Vokietijos nuotoliniu būdu valdoma išminavimo mašina „GCS-200“ jau naudojama Ukrainos teritorijoje.

 Šveicarijos ir Vokietijos nuotoliniu būdu valdoma išminavimo mašina „GCS-200“ jau naudojama Ukrainos teritorijoje.<br> lrytas.lt mont.
 Šveicarijos ir Vokietijos nuotoliniu būdu valdoma išminavimo mašina „GCS-200“ jau naudojama Ukrainos teritorijoje.<br> lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2023, 10:56 AM

Atitinkamas vaizdo įrašas paskelbtas Censor.net vyriausiojo redaktoriaus Jurijaus Butusovo „Telegram“ kanale ir „Clash Report“ „Twitter“ paskyroje.

„GCS-200“ yra daugiafunkcinė bepilotė išminavimo platforma. Šis daugiafunkcis sprendimas plačiai taikomas scenarijuose, susijusiuose su sprogmenų grėsmių šalinimu. Nurodomos mašinos galimybės:

  • Manipuliatoriaus „ranka“, buldozerio mentė ir krautuvas, skirti improvizuotų sprogmenų ir nesprogusių sprogmenų išminavimui;
  • Efektyvus priešpėstinių ir transporto priemonėms skirtų minų nukenksminimas kultivatoriumi ir peiliu;
  • Įvairūs priedai, skirti pakilimo takams ir kietiems paviršiams išvalyti;
  • Standartinis trijų taškų sukabinimo įtaisas su įvairiais keičiamais pagal užsakymą pagamintais arba komerciniais priedais (COTS);
  • Valdymas nuotoliniu būdu, su integruotomis ir apsaugotomis kamerų sistemomis didelės; grėsmės zonose;
  • Lengvas transportavimas 6 metrų ISO konteineriu;
  • Moderniausi komponentai, atsparūs atšiauriausioms klimato sąlygoms;

Išminavimo mašinos ilgis be priedų yra 4,19 m, o bendras platformos su manipuliatoriaus rankena ilgis – 10,57 m. Transporto priemonės plotis – 1,92 m, o aukštis – 2,02 m. Mašinos su manipuliatoriaus ranka ir be jos svoris yra atitinkamai 10 500 kg ir 8 260 kg.

„GCS-200“ gali atlikti išminavimo užduotis, kurių maksimalus našumas – 12 000 m² per dieną, o greitis – nuo 0,8 km/h iki 2,3 km/h. Manipuliatoriaus ranka gali pasiekti didžiausią 6,38 m atstumą ir pakelti didžiausią 1000 kg svorį.

2022 m. gruodį tapo žinoma, kad Ukrainos kariuomenės atstovai ir Vokietijos Bundeswehras pasirašė sutartį dėl trijų mašinų ir įvairių papildomų priedų.

Šiuo metu vykstančiame Rusijos ir Ukrainos kare plačiai naudojamos prieštankinės ir priešpėstinės minos. Tęsiantis intensyviems mūšiams, sprogmenų grėsmės mažinimas tebėra labai svarbus siekiant išvalyti užterštas zonas ir užtikrinti, kad regionai būtų saugūs civiliams.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.