Pakilęs didžiulis rusiškas dronas tėškėsi į žemę dar pačioje Rusijos teritorijoje: gesinti teko civiliams

2023 m. liepos 30 d. Rusijos žiniasklaida pranešė, kad sekmadienio vakarą Rusijos Rostovo srities Neklinovskio rajone sudužo didžiulis dronas.

 Tiek Rusijos, tiek Ukrainos šaltiniai nurodo, kad tai buvo atakos dronas „Kronštat Orion“, kokie veikia kartu su Rusijos sausumos pajėgomis ir vykdo smogiamąsias misijas į Ukrainą.<br> lrytas.lt mont.
 Tiek Rusijos, tiek Ukrainos šaltiniai nurodo, kad tai buvo atakos dronas „Kronštat Orion“, kokie veikia kartu su Rusijos sausumos pajėgomis ir vykdo smogiamąsias misijas į Ukrainą.<br> lrytas.lt mont.
 Taganrogo oro bazė.<br> „Defence Blog“ iliustr.
 Taganrogo oro bazė.<br> „Defence Blog“ iliustr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 1, 2023, 12:01 PM

„Laimei, sužeistųjų ir žuvusiųjų nėra. Buvo apgadintas namo stogas, automobilis ir ūkiniai pastatai“, – vėliau sekmadienį „Telegram“ pranešė vietos administracijos vadovas Vasilijus Danilenka.

Jis patikslino, kad dronas nukrito sekmadienį apie 21 valandą vietos laiku (o taip pat ir Lietuvos laiku).

Pasak atvirųjų šaltinių žvalgybos grupės „OSINTdefender“, dronas sudužo ant kelio netoli Daraganovkos ūkio, o jį gana greitai užgesino civiliai gyventojai.

„Tiek Rusijos, tiek Ukrainos šaltiniai nurodo, kad tai buvo atakos dronas „Kronštat Orion“, kokie veikia kartu su Rusijos sausumos pajėgomis ir vykdo smogiamąsias misijas į Ukrainą. Avarijos vietoje esančios nuolaužos taip pat leidžia manyti, kad tai buvo „Orion“ – sparnai atrodo visiškai tipiškai“, – priduriama vėliasnėje žinutėje.

„OSINTdefender“ žinutėje teigiama, kad kaip rodo liepos 9 d. palydovinės nuotraukos, „Orion“ dronų paleidimui į Ukrainą buvo naudojama Taganrogo centrinė oro pajėgų bazė, esanti vos už 3,2 km į rytus nuo katastrofos vietos.

Naujojo bepiločio orlaivio „Orion“ (dar žinomo proektiniu pavadinimo „Innochodets“) sparnų plotis siekia 16 metrų, o ilgis – 8 metrus. Maksimalus jo pakilimo svoris – viena tona, o didžiausias galimas naudingasis krovinys – 200 kg. Drono darbinis skrydžio aukštis yra 7,5 km, o maksimali skrydžio trukmė su standartiniu naudinguoju kroviniu – 24 valandos. Bepilotis išvysto iki 200 km/val. skrydžio greitį.

„Orion“ rusiškas dronas sąlyginai atitinka JAV gaminamą „General Atomics“ sukurtą daugkartinį, vidutinio skrydžio aukščio ir didelio nuotolio bepilotį nuotoliniu būdu valdomą orlaivį „Predator“.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.