Kur atostogauti šią vasarą vyko daugiausia lietuvių? Didieji duomenys išskyrė 5 šalis

Šiltuoju metų sezonu lietuviai kasmet vyksta į šimtus užsienio šalių, tačiau kelios juos traukia labiau nei kitos. Tarp populiariausių šiųmečių vasaros krypčių išryškėjo penkios valstybės, tarp kurių dominuoja kaimyninės ir kiek tolimesnės Europos šalys. Deja, ypač didelis atvykėlių į Lietuvą srautas nebuvo pastebėtas, rodo naujausi „Telia“ duomenys.

 Šiltuoju metų sezonu lietuviai kasmet vyksta į šimtus užsienio šalių, tačiau kelios juos traukia labiau nei kitos.<br> Unsplash nuotr.
 Šiltuoju metų sezonu lietuviai kasmet vyksta į šimtus užsienio šalių, tačiau kelios juos traukia labiau nei kitos.<br> Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2023, 9:53 AM

Remiantis bendrovės mobiliojo ryšio klientų statistika, birželį daugiausia mobiliųjų duomenų Lietuvos gyventojai suvartojo Vokietijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Norvegijoje ir Italijoje. Liepą šis penketukas taip pat nesikeitė, tačiau pirmą jo vietą užėmė Lenkiją, o Italija Norvegiją nustūmė į paskutinę poziciją.

„Šiųmečiame populiariausių krypčių penketuke didelių pokyčių nepastebėjome, nes minėtos šalys nesikeičia jau eilę metų – Vokietija ir Norvegija yra vienos populiariausių tarp vykstančiųjų dirbti, o į Italiją ir kaimynines šalis lietuviai dažniau vyksta praleisti atostogų. Kur kas labiau nustebino reikšmingai išaugęs tarptinklinio ryšio duomenų suvartojimas. Lyginant su 2022 m., lietuviai birželį užsienio šalyse mobiliuoju internetu naudojosi 69 proc., o liepą – 62 proc. aktyviau. Tai galima paaiškinti vis palankesnėmis tarptinklinio ryšio kainomis bei augančiu skaitmeninių paslaugų poreikiu“, – duomenis komentuoja telekomunikacijų kompanijos mobilaus ir fiksuoto ryšio vadovė Eglė Sonata Padagaitė.

Ne itin smarkiai skyrėsi ir į Lietuvą šią vasarą daugiausiai vykusių užsienio valstybių gyventojų statistika. Birželį mūsų šalį labiausiai lankė atvykėliai iš Lenkijos, Norvegijos, Latvijos, Jungtinės Karalystės ir Danijos. Liepos mėnesį tarptinklinio ryšio „geografija“ Lietuvoje smarkiau neišsiplėtė – joje dominavo tos pačios šalys, kaip ir birželį.

Išaugęs užsienio vartotojų duomenų vartojimas taip pat užfiksuotas prieš liepą Vilniuje vykusį NATO viršūnių susitikimą. Interneto srautas nuo liepos 9 d. augo maždaug dešimtadaliu, lyginant su įprastiniu, o renginiui pasibaigus duomenų suvartojimas ūgtelėjo 2,5 proc. ir išliko stabilus. Vykstant NATO viršūnių susitikimui, liepos 11–13 d., tarptinklinio mobiliojo interneto duomenų liūto dalį Lietuvoje sudarė abonentų iš Norvegijos, Lenkijos, Danijos, Latvijos ir Jungtinės Karalystės srautas.

„Nepaisant NATO viršūnių susitikimo laikotarpiu fiksuoto augimo, manome, jog potencialas tarptinklinių duomenų vartojimui buvo kur kas didesnis. Tam virsti realybe sutrukdė saugumo sumetimais sustabdyti skrydžiai ir kiti judėjimo ribojimai, neleidę į Lietuvą atvykti didesniam turistų skaičiui. Kita vertus, šis reiškinys nėra naujas – olimpiadų, įvairių sporto šakų čempionatų bei kitų masinių metu dažnai ne tik nefiksuojamas tarptinklinių duomenų suvartojimo augimas, bet netgi stebimas kritimas“, – priežastis detalizuoja bendrovės atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?