Nerimą kelianti žinia: rusai Chersono regione naudoja itin pavojingas sistemas – iki šiol apie jas nebuvo viešai skelbiama

Rusai Chersono regione naudoja ant transporterio „MT-LB“ sumontuotą ginkluotę „A-22“. Šios sistemos aprūpintos 140 mm padegamosiomis raketomis, todėl yra pavojingos, teigia „Defense Express“.

Rusai Chersono regione naudoja ant transporterio „MT-LB“ sumontuotą karinę ginkluotę „A-22“.<br>Atvirųjų šaltinių nuotr.
Rusai Chersono regione naudoja ant transporterio „MT-LB“ sumontuotą karinę ginkluotę „A-22“.<br>Atvirųjų šaltinių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-14 11:23

Viešojoje erdvėje pasirodė ženklų, rodančių, kad rusai laikinai okupuotoje Chersono srities dalyje per vieną iš mūšių prieš ukrainiečius panaudojo savadarbę sistemą, kurią, anot „Defense Express“ galima pavadinti „ersatz-Solntsepyok“.

Ši sistema – tai ant šarvuotojo transporterio „MT-LB“ sumontuota sovietų gamybos jūrinė daugkartinė raketų paleidimo sistema (MLRS) „А-22 Ogon'“.

Apie šios sistemos panaudojimą paskelbė Lenkijos portalas „Defence24“.

Tai pirmas pranešimas per 2 mėnesius, kuriame teigiama, kad rusai pradėjo naudoti savo transporterius „MT-LB“ su jūrine daugkartinių raketų paleidimo sistema „A-22“, kuri iš pradžių buvo sumontuota „Zubr“ klasės amfibijos tipo šturmo laivuose.

Pirmą kartą apie tokios ginkluotės atsiradimą pas okupantus sužinota 2023 m. birželį, tačiau iki tol atviruosiuose šaltiniuose apie ją nebuvo užsimenama.

Rusiški transporteriai „MT-LB“ su sumontuotais „A-22“ jūriniais daugkartiniais raketų paleidimo įrenginiais iš pirmo žvilgsnio atrodo archajiškai, tačiau pagal savo charakteristikas jie iš tiesų yra pavojingi ginklai, rašo „Defense Express“. „A-22“ raketų sistemos turi 22 paleidimo įrenginius, skirtus 140 mm kalibro raketoms, kurių šaudymo nuotolis, priklausomai nuo modifikacijos, yra nuo 4,5 km iki 9 km.

Visų pirma „A-22“ MLRS gali naudoti padegamąją raketą „ZZh-45“, kurios šaudymo nuotolis yra 4,5 km. Šioje raketoje įrengtas 4,8 kg sveriantis uždegamasis mišinys. Be to, ši MLRS gali naudoti dviejų tipų didelės sprogstamosios galios raketinius sviedinius – „OF-45“, kurio masė 27,5 kg, o šaudymo nuotolis – 4,5 km, ir „OFD-45“, kurio masė 42,5 kg, o šaudymo nuotolis – iki 9 km, rašoma „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.