Inovatyviems verslams – naujos galimybės: ateina startuolių akceleratorius iš JAV

Ekonomikos ir inovacijų ministerija į Lietuvą pritraukė vieną žinomiausių pasaulyje įmonių iš JAV „Plug and Play“, kuri Lietuvoje dirbs su pradedančiaisiais inovatyviais verslais. Planuojama, kad per trejus metus JAV kompanija investuos 5,9 mln. eurų į ne mažiau kaip 45 startuolius.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija į Lietuvą pritraukė vieną žinomiausių pasaulyje įmonių iš JAV „Plug and Play“, kuri Lietuvoje dirbs su pradedančiaisiais inovatyviais verslais.<br>123rf iliustr.
Ekonomikos ir inovacijų ministerija į Lietuvą pritraukė vieną žinomiausių pasaulyje įmonių iš JAV „Plug and Play“, kuri Lietuvoje dirbs su pradedančiaisiais inovatyviais verslais.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

​Ekonomikos ir inovacijų ministerija

2023-08-17 10:21

„Mūsų pradedantiesiems verslams atveriame daugiau galimybių. Norime, kad verslai augtų ir eksportuotų savo produkciją į užsienio rinkas. JAV kompanija padės verslininkams tikslingai užmegzti ryšius su užsienio investuotojais, didžiosiomis pasaulio korporacijomis. Visa tai leis dar sparčiau auginti mūsų startuolių ekosistemą, kurios vertė per pastaruosius keletą metų didėjo daugiau nei 17 kartų, ir sulaukti dar ne vieno vienaragio“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Plug and Play“ kaip pradedančiųjų verslų akceleratorius veikia jau daugiau nei 20 metų ir vykdo daugiau nei 60 programų per metus keturiuose žemynuose – nuo Silicio slėnio iki Tokijo. Jis padėjo įsitvirtinti rinkoje daugiau nei 30 vienaragių, taip pat daugiau nei 150 įmonių, kurių vertė viršija 100 mln. JAV dolerių.

Tarptautinio akceleratoriaus paslaugų pirkimą, kurio vertė 9,4 mln. eurų, vykdė ir jo įgyvendinimą kuruos Inovacijų agentūra. Sutartis numato, kad „Plug and Play“ iki 2026 m. kovo mėn. įgyvendins 5 akceleravimo ciklus, kurių kiekviename dalyvaus nuo 10 iki 15 atrinktų startuolių. Apskritai per šį laikotarpį bus išauginta ne mažiau kaip 60 verslų.

„Tikime, kad tarptautinis akceleratorius sukurs ne tik didelę pridėtinę vertę Lietuvos startuolių ekosistemai, augindamas Lietuvos verslų kompetencijas bei pritraukdamas tarptautinių investicijų, bet ir didins Lietuvos startuolių ekosistemos žinomumą pasauliniu mastu bei pritrauks į Lietuvą inovatyvius, didelį plėtros potencialą turinčius kaimyninių šalių startuolius“, – teigia Inovacijų agentūros skyriaus „Startup Lithuania“ vadovė Roberta Rudokienė.

Numatyta, kad kiekvienas JAV kompanijos „Plug and Play“ įgyvendinamas akceleravimo ciklas truks 12 savaičių, o kiekvieno ciklo pabaigoje bus organizuojamas tarptautinis renginys (angl. Demo Day), kurio metu programos dalyviai savo kuriamą produktą ar paslaugą pristatys tarptautinėse rinkose veikiantiems investuotojams – verslo angelams ar rizikos kapitalų fondų atstovams bei kitiems pasaulinės startuolių ekosistemos dalyviams.

Artimiausiu metu ketinama pasirašyti sutartį su JAV įmone „Plug and Play“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.