Įsilaužta į Šeškinės poliklinikos svetainę

Lankytojus, pirmadienio rytą užsukusius į Šeškinės poliklinikos svetainę, pasiekiama adresu poliklinika.lt, pasitiko užrašas, skelbiantis, kad interneto svetainė „[...] yra išjungta dėl pasibaigusio galiojimo laiko arba dėl viršyto resursų limito“.

 Portalui lrytas.lt susisiekus su poliklinikos administracija, įstaigos IT skyriaus vadovas informavo, kad į svetainę buvo įsilaužta.<br> V. Ščiavinsko nuotr., ekrano nuotr., lrytas.lt mont.
 Portalui lrytas.lt susisiekus su poliklinikos administracija, įstaigos IT skyriaus vadovas informavo, kad į svetainę buvo įsilaužta.<br> V. Ščiavinsko nuotr., ekrano nuotr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2023, 9:18 AM, atnaujinta Sep 5, 2023, 11:12 AM

Portalui lrytas.lt susisiekus su poliklinikos administracija, įstaigos IT skyriaus vadovas Andrejus Savickis informavo, kad į svetainę buvo įsilaužta.

„Išjungėme svetainę, nes ji buvo nulaužta – tačiau mes ją netrukus atstatysime ir paleisime naujai“ , – nurodė IT skyriaus vadovas. Jo teigimu, svetainės veikimas turėtų būti atkurtas per valandą.

Su IT specialistu portalas lrytas.lt kalbėjosi pirmadienį, kelios minutės po 9 valandos, bet sveitainė vis dar neveikė ir po daugiau nei paros.

Paklaustas, ar aišku, kas įvykdė įsilaužimą ar iš kur jis buvo įvykdytas, A.Savickis nurodė, kad kol kas tai nežinoma, bet buvo padarytos įsilaužimo kopijos ir poliklinika bendradarbiaus su Nacionaliniu kibernetinio saugumo centru (NKSC).

Kaip pirmadienio vidurdienį pranešė ELTA, NKSC teigimu, pirmadienį fiksuoti įsilaužimai į maždaug dešimtį Lietuvos organizacijų interneto svetainių : poliklinika.lt, radviliskis.lt, ukmerge.lt, siauliai-airport.com, kalvarija.lt, sc.joniskis.lm.lt, ir kt.

Pagal pirminį vertinimą, visi įsilaužimai yra susiję su svetainių kūrėjo bendrovės „Sales Partners“ kibernetinio saugumo spraga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.