Po pranešimų apie Kinijoje įvestus ribojimus „iPhone“ telefonams krito „Apple“ akcijos

„Apple“ akcijos ketvirtadienį smarkiai krito antrą sesiją iš eilės po pranešimų apie didelius apribojimus „iPhone“ telefonams Kinijos vyriausybės įstaigose ir valstybės remiamose įmonėse.

 Trečiadienį po „Wall Street Journal“ pranešimo, kad Kinija uždraudė naudoti „Apple“ išmaniuosius telefonus centrinės valdžios įstaigose, bendrovės akcijos atpigo 3,6 proc.<br> 123rf nuotr.
 Trečiadienį po „Wall Street Journal“ pranešimo, kad Kinija uždraudė naudoti „Apple“ išmaniuosius telefonus centrinės valdžios įstaigose, bendrovės akcijos atpigo 3,6 proc.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Aleškaitienė

Sep 8, 2023, 10:47 AM

Vėlyvo ryto prekybos metu didžiausios pasaulyje viešai kotiruojamos bendrovės akcijos atpigo 2,8 proc. iki 177,79 JAV dolerio.

Trečiadienį po „Wall Street Journal“ pranešimo, kad Kinija uždraudė naudoti „Apple“ išmaniuosius telefonus centrinės valdžios įstaigose, bendrovės akcijos atpigo 3,6 proc.

Po to ketvirtadienį pasirodė „Bloomberg News“ pranešimas apie tai, kad Kinija planuoja išplėsti draudimą, kad jis apimtų ir vyriausybės remiamas agentūras bei valstybines bendroves, taip išplėsdama politikos poveikį centralizuotoje planinėje ekonomikoje.

„Apple“ ir Kinijos pareigūnai neatsakė į AFP prašymus pakomentuoti.

„Bloomberg“ straipsnyje teigiama, kad praėjusią savaitę išleistas „Huawei“ išmanusis telefonas, kuriame naudojamas Kinijoje pagamintas procesorius, Kinijos valstybinėje žiniasklaidoje buvo pavadintas „triumfu“, atsižvelgiant į JAV įvestas sankcijas.

Naujausią ketvirtį „Apple“ pranešė apie 15,8 mlrd. JAV dolerių pajamų iš Kinijos – t. y. beveik 20 proc. visų pajamų. Bendrovės vadovai atkreipė dėmesį į tai, kad pardavimai Kinijoje išaugo tuo laikotarpiu, kai bendri pardavimai sumažėjo.

„Briefing.com“ analitikas Patrickas O‘Hare‘as teigė, kad „Apple“ padėtis turi reikšmės kitoms technologijų bendrovėms.

„Rinkai nerimą kelia tai, kad jei Kinija tikslingai nusprendžia apsunkinti verslą tokiai bendrovei kaip „Apple“, kuri turi gerus ir svarbius darbinius santykius Kinijoje, tai ji gali tą patį padaryti ir daugeliui kitų JAV bendrovių, vykdančių verslą Kinijoje“, – sakė P. O‘Hare‘as.

Tačiau „Wedbush Securities“ analitikas Danas Ivesas apskaičiavo, kad Kinijos vyriausybės draudimas paveiks mažiau nei 500 tūkst. „iPhone“ telefonų iš maždaug 45 mln., kurie, kaip prognozuojama, bus parduoti šalyje per ateinančius metus.

„Manome, kad, nepaisant didelio triukšmo, „Apple“ gerokai padidino savo dalį Kinijos išmaniųjų telefonų rinkoje“, – sakė D. Ivesas, pridurdamas, kad didėjantys pardavimai suteikia „Apple“ „vis didėjantį pagreitį šiame fronte“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.