Įvertino žalą, padarytą rusų povandeniniam laivui ir remonto galimybes: nuosprendis akivaizdus

Viešai paskelbus nuotraukas, kuriose aiškiai matyti Rusijos dyzelinio-elektrinio povandeninio laivo „Rostov Na Donu“ žala, ekspertai įvertino jos dydį ir tikėtiną laivo ateitį.

 Viešai paskelbus nuotraukas, kuriose aiškiai matyti Rusijos dyzelinio-elektrinio povandeninio laivo „Rostov-Na-Donu“ žala, ekspertai įvertino jos dydį ir tikėtiną laivo ateitį.<br> lrytas.lt mont.
 Viešai paskelbus nuotraukas, kuriose aiškiai matyti Rusijos dyzelinio-elektrinio povandeninio laivo „Rostov-Na-Donu“ žala, ekspertai įvertino jos dydį ir tikėtiną laivo ateitį.<br> lrytas.lt mont.
 „Projekto 636.6“ povandeninių laivų, (taip pat ir „Rostovo prie Dono“) struktūra.<br> H.I. Sutton iliustr.
 „Projekto 636.6“ povandeninių laivų, (taip pat ir „Rostovo prie Dono“) struktūra.<br> H.I. Sutton iliustr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-09-19 10:24, atnaujinta 2023-09-19 10:25

Kaip rašo „Defense Express“, paaiškėjo, tikrasis povandeninio laivo „Rostov na Donu“ žalos mastas viršijo visas drąsiausias prielaidas. Povandeninio laivo priekinėje dalyje ir korpuso centre žioji didelės skylės.

Iki šių nuotraukų pasirodymo buvo viešai prieinamos tik laikinai okupuoto Sevastopolio akvatorijos palydovinės nuotraukos, padarytos po 2023 m. rugsėjo 13 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo. Remiantis šiomis nuotraukomis buvo galima tik spėlioti, kad povandeninis laivas „Rostovas prie Dono“ patyrė pažeidimų priekinėje dalyje ir kad dėl pažeidimų pobūdžio teks daug metų remontuoti laivą – o tai kainuos šimtus milijonų dolerių.

Dabar naujose nuotraukose matyti, kad tikrasis šio povandeninio laivo pažeidimo mastas pasirodė esąs daug kartų didesnis, nei buvo galima įsivaizduoti anksčiau.

Ypač dideli apgadinimai laivo priekyje reiškia, kad šiame povandeniniame laive gali būti sunaikinta visa šio povandeninio laivo ginkluotė, ypač torpedų vamzdžiai, iš kurių galima leisti sparnuotąsias raketas „Kalibr“, taip pat ugnies valdymo sistemos.

Centrinės korpuso dalies pažeidimai gali reikšti, kad gali būti sunaikinti visi povandeninio laivo valdymo įtaisai ir net akumuliatorių skyrius.

Rusų povandeninio laivo pažeidimų pobūdis gali rodyti jo remonto beprasmiškumą.

Kaip anksčiau rašė lrytas.lt, ankstyvą trečiadienį, rugsėjo 13 d., Ukraina pranešė apie sėkmingą raketų ataką prieš Sevastopolį ir užsiminė apie ginklą, kuriuo buvo numuštas didžiulis Rusijos desantinis laivas bei povandeninis laivas.

Vėliau tapo žinoma, kad siekdamos sunaikinti rusų karo laivus Sevastopolyje, Ukrainos specialiosios pajėgos įsiskverbė į Krymą. Tuo pat metu Ukrainos karinės oro pajėgos pademonstravo raketas, kuriomis buvo smogta rusų laivynui Sevastopolyje:

Rugsėjį Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino ir dar vieną rusų tunelinį katerį „KS-701“, taip pat dėl Ukrainos gynėjų kaltės „kažkas atsitiko“ dviem Rusijos patruliniais laivais Juodojoje jūroje, ironizuoja „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.