Ekonomikos ir inovacijų ministerija: skaitmeniniams ir technologiniams sprendimams kurti – 20 mln. eurų

Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia 20 mln. eurų kvietimą kurti išmaniuosius skaitmeninius ir technologinius sprendimus. Tam numatyta po 10 mln. eurų tiek Sostinės, tiek ir Vidurio ir vakarų Lietuvos regionuose veikiantiems valstybės informacinės sistemos ar valstybės registro valdytojams ir tvarkytojams.

 Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia 20 mln. eurų kvietimą kurti išmaniuosius skaitmeninius ir technologinius sprendimus.<br> 123rf iliustr.
 Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia 20 mln. eurų kvietimą kurti išmaniuosius skaitmeninius ir technologinius sprendimus.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2023, 10:14 AM

„(...) Norime stiprinti šį mūsų šalies konkurencingumo kriterijų ir Lietuvos gyventojams pasiūlyti daugiau patogių paslaugų. Ši investicija ir skirta būtent tam, kad sukurtume daugiau galimybių Lietuvos gyventojams naudotis patogiomis ir lengvai prieinamomis paslaugomis“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pagal Europos Komisijos paskelbtą Europos elektroninės valdžios vertinimo tyrimą „eGovernment Benchmark 2023“ Lietuva užima 7-ąją vietą ir yra lyderių grupėje tarp labiausiai technologiškai viešąsias elektronines paslaugas išvysčiusių šalių.

Pagal šią priemonę galimi pareiškėjai – valstybės informacinės sistemos ar valstybės registro valdytojai ir tvarkytojai. Projekto partneriai – viešieji juridiniai asmenys. Didžiausia galima projektui skirti finansavimo lėšų suma yra 1,5 mln. eurų.

„(...) Šie įrankiai ir technologijos padės visiems šalies gyventojams ir verslui lengviau jomis pasinaudoti dirbant kompiuteriu ir kitais išmaniaisiais įrenginiais. Taip dar labiau padidinsime turimus skaitmeninius gebėjimus“, – teigia Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Iveta Paludnevičiūtė.

Projektų įgyvendinimo planus galima teikti VšĮ Centrinei projektų valdymo agentūrai iki 2024 m. sausio mėn. 31 d.

Lietuvos ekonomikai stiprinti Ekonomikos ir inovacijų ministerija iki 2023 m. pabaigos paskelbs finansuojamų veiklų kvietimų, kurių bendra vertė sieks beveik 1 mlrd. eurų. Apie 365 mln. eurų numatyta verslui, inovacijoms ir investicijoms, 320 mln. eurų – valstybės ir verslo skaitmenizacijai, 268 mln. eurų – žalesnei ekonomikai.

Priemonė įgyvendinama 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.