Šios rusų karo mašinos rodo, kad Rusija turi slaptų atsargų

Internete pasirodė nuotraukos, kuriose matyti, kad naujai sukurtos Rusijos oro desanto pajėgų dalys gauna kovinę techniką – pėstininkų kovos mašinas „BMD-3“. „BMD-3“ dar visai neseniai iš esmės buvo išbrauktos iš inventoriaus ir net nebuvo įtrauktos į Rusijos kariuomenės sandėlių sąrašą, rašoma leidinyje „Military Balance 2023“.

 Internete pasirodė nuotraukos, kuriose matyti, kad naujai sukurtos Rusijos oro desanto pajėgų dalys gauna kovinę techniką – pėstininkų kovos mašinas „BMD-3“. <br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
 Internete pasirodė nuotraukos, kuriose matyti, kad naujai sukurtos Rusijos oro desanto pajėgų dalys gauna kovinę techniką – pėstininkų kovos mašinas „BMD-3“. <br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
 Rusijos pramonė iš viso pagamino 137 „BMD-3“ tipo mašinas.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
 Rusijos pramonė iš viso pagamino 137 „BMD-3“ tipo mašinas.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 25, 2023, 2:02 PM

Rusijos pramonė iš viso pagamino 137 „BMD-3“ tipo mašinass, o gamyba tuo metu buvo sustabdyta. Nors pirminiuose planuose buvo numatyta per metus pagaminti net 700 „BMD-3“ vienetų.

„BMD-3“ projektui galėjo sutrukdyti sunkumai, susiję su tokių mašinų gamyba ir priežiūra operaciniuose vienetuose, kurie dešimtajame dešimtmetyje Rusijai pasirodė pernelyg sudėtingi. Pavyzdžiui, yra nuorodų, kad „BMD-3“ gamybos sudėtingumas buvo 1,1 karto didesnis nei „BMD-1“ – „BTR-D“ šeimos transporto priemonių, o „BMD-3“ variklio gamyba buvo 1,5 karto sudėtingesnė nei „BMD-1“ – „BTR-D“.

„BMD-3 pėstininkų kovos mašinos pasižymi šiomis specifikacijomis:

Įgula ir kariai: 3 įgulos nariai ir iki 5 keleivių.
Šarvuotė: kulkoms atsparūs šarvai iš aliuminio lydinio.
Didžiausias greitis kelyje: iki 70 km/h sausumoje, iki 10 km/h vandenyje.
Veikimo nuotolis: iki 330 km.
Ginkluotė: 30 mm automatinis pabūklas „2A42“ (su 500 šovinių), du kulkosvaidžiai (7,62 mm ir 5,45 mm kalibro, iš viso 4000 šovinių), automatinis granatsvaidis „AGS-17“ (su 290 užtaisų) ir prieštankinių valdomų raketų sistema „Konkurs“ (komplekte yra 8 raketos).

2023 m. rudenį atnaujintas „BMD-3“ transporto priemonių naudojimas leidžia manyti, kad Rusijos kariuomenė gali turėti neatskleistų šarvuotų transporto priemonių atsargų. Jos galėtų būti panaudotos, kai būtų nuspręsta pradėti puolimą prieš pozicijas, kuriose tikimasi didelių nuostolių, rašo „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.