Ukraina sukūrė naują kovinį robotą – pradeda masinę jo gamybą

Ukrainos karinių technologijų klasteris „Brave1“ pristatė naujausią savo kūrinį – antžeminį robotą kamikadzę, vadinamą „Ratel S“, skirtą tiksliems smūgiams į priešo taikinius iš saugaus atstumo.

 Ukrainos karinių technologijų klasteris „Brave1“ pristatė naujausią savo kūrinį – antžeminį robotą kamikadzę, pavadintą „Ratel S“.<br> „Brave1“ nuotr., lrytas.lt mont.
 Ukrainos karinių technologijų klasteris „Brave1“ pristatė naujausią savo kūrinį – antžeminį robotą kamikadzę, pavadintą „Ratel S“.<br> „Brave1“ nuotr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2023, 10:09 PM, atnaujinta Oct 25, 2023, 10:10 PM

Šis kūrinys susilaukė dėmesio ne tik dėl savo technologinio meistriškumo, bet ir dėl galimo poveikio šiuolaikiniam karui.

Ukrainos inžinierių sukurtas antžeminis robotas „Ratel S“ tarnauja kaip mobilus kovinių galvučių nešėjas, transportuojantis prieštankines minas arba bombas. Pagrindinė jo ypatybė – operatoriai gali nuotoliniu būdu iš saugios vietos susprogdinti priešo tankus ar įtvirtinimus, taip užtikrindami karinio personalo saugumą.

Robotizuota platforma gali pasigirti maksimaliu 24 kilometrų per valandą greičiu ir iki 6 kilometrų veikimo nuotoliu. Ji gali nepertraukiamai veikti iki 2 valandų, be papildomo įkrovimo. „Ratel S“ sėkmingai baigė lauko bandymus ir šiuo metu yra pradėtas gaminti serijiniu būdu – o tai reiškia reikšmingą Ukrainos gynybos technologijų pajėgumų pažangą.

 

Inovacijos ir „Ratel S“ kūrimas yra dalis platesnių „Brave1“ – klasterio, skirto karinių technologijų plėtrai Ukrainoje – pastangų. Bendradarbiaujant Ukrainos skaitmeninės transformacijos ministerijai, Ukrainos gynybos ministerijai, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generaliniam štabui, Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybai, Ukrainos strateginių pramonės šakų ministerijai ir Ukrainos ekonomikos ministerijai, „Brave1“ yra Ukrainos karinių pajėgumų stiprinimo priešakyje, rašo „Defence Blog“.

Įdiegus „Ratel S“, Ukrainos ginkluotosios pajėgos įgijo pažangią ir universalią priemonę, padedančią padidinti jų veiklos efektyvumą ir užtikrinti šalies saugumą. Galimybė nuotoliniu būdu atakuoti priešo taikinius gerokai padidina karinių misijų saugumą ir sėkmę, galiausiai prisideda prie Ukrainos gynybinės parengties nuolat besikeičiančioje pasaulinėje saugumo aplinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.