Vokietijoje suimtas technologijų verslininkas, Rusijai tiekęs dronų variklius

Netoli Kaselio (Vokietija) gyvenantis vokiečių verslininkas buvo suimtas dėl kaltinimų sankcijų apėjimu ir beveik 2 mln. eurų vertės dronų variklių tiekimu Rusijai, praneša „Deutsche Welle“.

 Netoli Kaselio (Vokietija) gyvenantis vokiečių verslininkas buvo suimtas dėl kaltinimų sankcijų apėjimu ir beveik 2 mln. eurų vertės dronų variklių tiekimu Rusijai.
 Netoli Kaselio (Vokietija) gyvenantis vokiečių verslininkas buvo suimtas dėl kaltinimų sankcijų apėjimu ir beveik 2 mln. eurų vertės dronų variklių tiekimu Rusijai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-30 09:40

Tyrimą, po kurio technologijų verslininkas buvo suimtas, atliko Vokietijos muitinės kriminalinių tyrimų departamentas ir Frankfurto prie Maino prokuratūra.

Valdžios institucijos įvykdė kratų orderius šešiose su verslininku susijusiose gyvenamosiose ir komercinėse patalpose. Jos įtaria jį apeinant sankcijas ir tiekiant Rusijai dronų variklius, kurie naudojami kare su Ukraina. Šie varikliai naudojami Rusijos žvalgybiniuose dronuose, įskaitant „Orlan-10“.

Pranešama, kad 2022–2023 m. verslininkas padėjo tiekti radijo bangomis valdomų modelių variklius, elektroninius komponentus ir kitas medžiagas Sankt Peterburge (Rusija) įsikūrusioms bendrovėms, per Honkonge veikiančią įmonę.

2023 m. vasarą Muitinės kriminalinių tyrimų departamento tyrėjai iš bendrovės konfiskavo iš viso 120 tokių dronų variklių, taip užkirsdami kelią galimam jų eksportui į Rusiją.

Be to, verslininkas taip pat kaltinamas neteisėtai į Rusiją eksportavęs dvi didelės vertės transporto priemones, kurios, siekiant apeiti galiojančias sankcijas, buvo nukreiptos per Honkongą. Bendra prekių, kurias jis pažeisdamas sankcijas galimai eksportavo į Rusiją, vertė siekia maždaug 2 mln. eurų.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.