Virš Vilniaus žemame aukštyje praskriejo kariniai sraigtasparniai: paaiškino, kas vyksta

Pirmadienį bent jau šiaurinės Vilniaus dalies gyventojai turėjo progą pakelti akis į dangų ar bent prieiti prie langų – apie 11 valandą pasigirdo besitęsiantis stiprus grumėjimas, o netrukus žemame aukštyje virš miesto praskriejo du karinių spalvų sraigtasparniai. Liudininkų teigimu, šiaurinėje miesto dalyje jie buvo pastebėti skrendantys virš Neries, žemiau gatvės medžių lygio.

 Sraigtasparnis „Airbus H145“, asociatyvinė nuotr.<br> „Airbus“ nuotr.
 Sraigtasparnis „Airbus H145“, asociatyvinė nuotr.<br> „Airbus“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2023, 11:37 AM, atnaujinta Nov 13, 2023, 3:14 PM

Kaip portalui lrytas.lt nurodė Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamentas, dabar vyksta pratybos, ir vilniečiai turėjo progą pamatyti sraigtasparnius „Airbus H145“.

„Lapkričio 13 d. Vilniuje vyksta Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų (SOP) ir NATO sąjungininkų pratybos. Mokymų metu Lietuvos ir Vokietijos SOP kariai treniruojasi reaguoti į galimas konvencines ir hibridines grėsmes Vilniaus mieste bei prieigose, užtikrinti kritinės infrastruktūros apsaugą. Užduotis vykdo snaiperiai, K9 vienetas, SOP operatoriai, sraigtasparniai „Airbus H145“, – nurodė Lietuvos kariuomenės atstovai.

Lrytas.lt primena, kad to paties modelio orlaivius vilniečiai jau ne kartą matė per šią vasarą Vilniuje vykusį NATO viršūnių susitikimą, kurio metu (ir dar prieš renginį) virš miesto grupėmis skraidė „Airbus H145“.

„Toks sraigtasparnis gali vykdyti transportines užduotis bei remti pėstininkus ugnimi. Jame gali būti sumontuoti įvairių raketų paleidėjai, kulkosvaidžiai ir net 20 mm automatinė patranka. Dėl savo universalumo ir ypatingai gerų techninių charakteristikų, šiuos sraigtasparnius naudoja ir JAV kariuomenė – tik pakeitus pavadinimą į „UH-72A Lakota“, – tąkart komentavo Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės ekspertas Darius Antanaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.