„OpenAI“ skelbia, kad S. Altmanas grįžta į generalinio direktoriaus postą

„OpenAI“ trečiadienį paskelbė, kad vienas iš įmonės įkūrėjų Samas Altmanas grįš į generalinio direktoriaus postą.

 „OpenAI“ trečiadienį paskelbė, kad vienas iš įmonės įkūrėjų Samas Altmanas grįš į generalinio direktoriaus postą.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
 „OpenAI“ trečiadienį paskelbė, kad vienas iš įmonės įkūrėjų Samas Altmanas grįš į generalinio direktoriaus postą.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

Nov 22, 2023, 9:41 AM

Apie tai pranešta praėjus kelioms dienoms po to, kai „OpenAI“ valdyba atleido jį iš bendrovės vadovo pareigų.

„Pasiekėme principinį susitarimą dėl Samo grįžimo į „OpenAI“ generalinio direktoriaus postą su nauja pradine valdyba, kurią sudaro Bretas Tayloras (pirmininkas), Larry Summersas ir Adamas D'Angelo“, – socialiniame tinkle „X“ (buvusiame „Twitter“) pareiškė įmonė.

„OpenAI“ valdyba S. Altmaną atleido praėjusią savaitę. Netrukus po to „Microsoft“ vadovas Satya Nadella pareiškė, kad samdo S. Altmaną vadovauti naujai dirbtinio intelekto tyrimų komandai.

Tačiau antradienį S. Altmanas nurodė, kad S. Nadella palaiko galimą jo grįžimą į „OpenAI“ generalinio direktoriaus postą.

Po S. Altmano atleidimo šimtai „OpenAI“ darbuotojų pagrasino atsistatydinti.

Žiniasklaidai išplatintame laiške didžioji dauguma iš 770 „OpenAI“ darbuotojų nurodė, kad prisijungs prie S. Altmano, jei nepasitrauks jį atleidusi valdyba.

Šį laišką, be kita ko, pasirašė vienas iš „OpenAI“ įkūrėjų Ilja Sutskeveras – vyriausiasis įmonės mokslininkas ir S. Altmaną atleidusios valdybos narys. Pirmadienį jis pareiškė apgailestaujantis „dėl savo dalyvavimo valdybos veiksmuose“.

„OpenAI“ naujuoju bendrovės vadovu buvo paskyrusi vieną iš „Twitch“ įkūrėjų Emmettą Shearą. Įmonė tai padarė nepaisydama „Microsoft“ ir kitų svarbių investuotojų spaudimo grąžinti S. Altmaną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.