Rusai skelbia, kad Ukrainoje naudoja savo naujausią naikintuvą

Remiantis Rusijos Jungtinės aviacijos korporacijos vyriausiojo konstruktoriaus Sergejaus Korotkovo pareiškimais, Rusija tvirtina, kad naujausias šalies naikintuvas „MiG-35“ naudojamas karo veiksmuose Ukrainoje.

 Rusijos gynybos ministerijos spaudos tarnybos išplatintoje nuotraukoje – pora Rusijos naikintuvų „Su-35“. 2021 m. lapkričio 28 d.<br> AP / Scanpix nuotr.
 Rusijos gynybos ministerijos spaudos tarnybos išplatintoje nuotraukoje – pora Rusijos naikintuvų „Su-35“. 2021 m. lapkričio 28 d.<br> AP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-24 15:13

2016 m. atlikus pirmąjį skrydį ir 2017 m. pademonstravus „MiG-35“, šiuo metu Rusijos oro ir kosmoso pajėgų arsenale yra šeši priešserijiniai modeliai.

„Atsižvelgiant į dabartinius įvykius, ypač [karą Ukrainoje], orlaivis jau dalyvauja visose vykdomose operacijose. Dar reikia atlikti papildomus bandomuosius skrydžius, o tada Gynybos ministerija priims galutinį sprendimą“, – atsakydamas į klausimus apie sprendimą dėl serijinio „MiG-35“ įsigijimo Rusijos oro ir kosmoso pajėgoms paminėjo J. Korotkovas. Jis pabrėžė, kad „MiG-35“ specifikacijos „atitinka užsienio užsakovų reikalavimus“, vyksta derybos dėl galimų eksporto sandorių.

Rusijos valstybinės žiniasklaidos teigimu, „MiG-35“ yra pažangiausias aviacijos kompleksas, priskiriamas „4++“ kartos orlaivių kategorijai, kuriame integruotos penktosios kartos naikintuvų technologijos, pritaikytos darbui didelio intensyvumo konfliktų zonose, esant tankiai oro gynybai. Skelbiama, kad sukurtas atakuoti oro taikinius bet kokiomis sąlygomis, dieną ir naktį, ir smogti tiek mobiliems, tiek stacionariems antžeminiams taikiniams, jis pasižymi universalumu koviniuose scenarijuose.

Tarp „MiG-35“ privalumų jo kūrėjai pabrėžia mažesnį matomumą radaruose, aktyvųjį fazinės matricos radarą, į šalmą montuojamas taikinių nustatymo sistemas, naujus variklius su didesne trauka ir gebėjimą tarnauti kaip degalų papildymo ore tanklaiviui. Lėktuvas gali naudoti įvairias valdomas ir nevaldomas raketas, taip pat naujausias tiksliai valdomas bombas.

Šiuo metu „MiG-35“ dislokavimas Ukrainos konflikte nėra niekuo pagrįstas – išskyrus pareiškimą Rusijos žiniasklaidoje, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.