Netikėta: į „Shahed“ panašūs dronai atakavo Rusijos regionus

Lapkričio 26 d. rytą Rusijos regionus atakavo neatpažinti dronai. Apie tai remdamasis vietos žiniasklaida praneša „Militarnyj“.

 Virš Tulos pastebėti bepiločiai orlaiviai panašūs į Irano kamikadzių dronus „Shahed“.<br> Stopkadras.
 Virš Tulos pastebėti bepiločiai orlaiviai panašūs į Irano kamikadzių dronus „Shahed“.<br> Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2023, 9:45 AM

5 val. ryto Rusijos gynybos ministerija patvirtino informaciją apie dronus, sakydama, kad jie buvo nutaikyti į Maskvą. Rusijos gynybos ministerija pridūrė, kad devyni dronai, kaip įtariama, buvo numušti virš Maskvos, Tulos, Briansko ir Kalugos sričių.

Pirmieji pranešimai apie dronus pasirodė Tulos „Telegram“ kanaluose 6 val. ryto, o vietos gyventojai komentavo, kad dronai virš miesto praskraido apie 3 val. ryto. Remiantis vietos pranešimais, vienas iš dronų apgadino daugiaaukščio namo 12 aukšte esantį butą, o viena moteris buvo sužeista į koją.

Vėliau, apie 9 val. ryto, vietos gyventojai ėmė pranešinėti apie dar vieną virš miesto skraidančią bepiločių orlaivių grupę, į kurią buvo nukreipta priešlėktuvinė gynyba. Tuo pačiu metu Rusijos gynybos ministerija patvirtino informaciją apie naują bepiločių orlaivių grupę ir teigė sunaikinusi keturis virš Briansko, Smolensko ir Tulos sričių.

Verta pažymėti, kad vizualinių įrodymų apie dronų sunaikinimus nėra, rašo „Militarnyj“

Briansko, Maskvos, Smolensko ir Kalugos sričių žiniasklaidos šaltiniai nepateikia jokios foto ar vaizdo medžiagos apie bepiločius orlaivius – o remiasi tik vietos valdžios institucijų pranešimais.

Virš Tulos pastebėti bepiločiai orlaiviai panašūs į Irano kamikadzių dronus „Shahed“. Neatpažinti dronai yra beuodegiai, aerodinaminės konstrukcijos, turi panašius sparnus – o sprendžiant iš būdingo garso, jie turi vidaus degimo variklį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.