Rusai sukonstravo naują karinį frankenšteiną – ir tai turbūt beviltiškiausias jų ginklas

Sunkvežimis su pritvirtintu paleidimo įrenginiu „RBU-6000“ gali būti pats beviltiškiausias Rusijos ginklas plataus masto kare su Ukraina, rašo „Forbes“.

Sunkvežimis su pritvirtintu „RBU-6000“ paleidimo įrenginiu gali būti pats beviltiškiausias Rusijos ginklas plataus masto kare su Ukraina<br>„X“ nuotr.
Sunkvežimis su pritvirtintu „RBU-6000“ paleidimo įrenginiu gali būti pats beviltiškiausias Rusijos ginklas plataus masto kare su Ukraina<br>„X“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2023, 1:04 PM, atnaujinta Nov 30, 2023, 1:06 PM

Ukrainos jūrų pėstininkai, kaip pranešama, plečia savo placdarmą kairiajame Dniepro upės krante Pietų Ukrainoje.

Rusų pajėgos aplink placdarmą, atrodo, darosi beviltiškos. Vis daugiau jų tankų, kovos mašinų ir raketų paleidimo įrenginių tampa Ukrainos greitų FPV (angl. first-person view) dronų aukomis, todėl rusai pietuose, kaip pranešama, pasigamino improvizuotą raketų paleidimo įrenginį, kuris gali būti vienas keisčiausių ginklų, naudojamų plataus masto Rusijos kare su Ukraina.

Tai – nešarvuotas transportinis sunkvežimis, prie kurio galo prisuktas priešpovandeninių raketų paleidimo įrenginys „RBU-6000“, sutvirtintas mediena.

„RBU-6000“ gali paleisti daugiau nei 5,5 tonas sveriančias 213 milimetrų skersmens raketas „RGB-60“, kurios gali nuskrieti daugiau kaip tris mylias. Nors priešlaivinių sraigtasparnių ir iš povandeninių laivų paleidžiamų sparnuotųjų raketų amžiuje „RBU-6000“ nėra labai naudingos, jomis vis dar aprūpinama dauguma didelių Rusijos karo laivų.

Sausumoje „RBU-6000“ iš esmės veikia kaip labai didelis minosvaidis, galintis šaudyti salvėmis. Tai nėra visiškai nenaudinga, tačiau mažai tikėtina, kad prastai sutvirtintas „RBU-6000“ gerai veiks iš sunkvežimio galo.

Karinio jūrų laivyne „RBU-6000“ integruojamas su ugnies valdymo sistema „Burya“. Antžeminėje transporto priemonėje jis greičiausiai bus nukreipiamas rankiniu būdu ir greičiausiai bus labai netikslus.

Atsižvelgiant į tai, kokį chaosą Ukrainos pajėgos – ypač bepiločiai orlaiviai – kelia Rusijos specialiams šarvuotiems raketų paleidimo įrenginiams, ant sunkvežimio sumontuotas „RBU-6000“ tikriausiai ne tik nesugebės pataikyti į ką nors vertingo – jis taip pat bus itin pažeidžiamas Ukrainos oro atakų, teigia „Forbes“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.