Puikus grobis: gavo 100 gigabaitų karinių rusų paslapčių, vertų 1,5 mlrd. dolerių

Ukrainos gynybos ministerijos gynybos žvalgyba oficialiai pranešė apie 100 gigabaitų įslaptintų duomenų gavimą iš Rusijos įmonės „Specialusis technologinis centras“ (STC). Pažymėtina, kad šiai konkrečiai Rusijos įmonei nuo 2016 m. taikomos sankcijos ir ji yra žinoma kaip gaminanti karinę įrangą, kurią Rusijos kariuomenė naudojo kare su Ukraina.

 Tarp gautų duomenų – ir dronų „Orlan“ (nuotraukoje) dokumentacija.<br> AP / Scanpix nuotr.
 Tarp gautų duomenų – ir dronų „Orlan“ (nuotraukoje) dokumentacija.<br> AP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2024, 8:21 AM

STC yra atsakinga už įvairių modifikacijų bepiločių orlaivių – tokių kaip dronas „Orlan“ – kartu su įvairia elektroninės kovos ir žvalgybos įranga bei kitais kariniais produktais, gamybą. Ukrainos gynybos žvalgybos gautus duomenis sudaro 194 konkrečių gaminių dokumentacija, įskaitant brėžinius, technines specifikacijas, patentus, programinę įrangą ir kt. Tai apima tiek esamus, tiek būsimus karinius gaminius.

Preliminariais skaičiavimais, įsigytų duomenų vertė gali siekti 1,5 mlrd. dolerių. Šis įvykis yra reikšminga Maskvos nesėkmė, turinti įtakos jos okupantų pajėgumams – nes gautas archyvas aktyviai prisideda prie Ukrainos gynybos stiprinimo ir valstybės agresorės galios mažinimo.

Sėkmingai gauti įslaptintą informaciją iš itin svarbaus Rusijos gynybos pramonės subjekto pavyko veiksmingai bendradarbiaujant su patriotiškai nusiteikusiais pilietinės visuomenės ir žiniasklaidos bendruomenės atstovais, rašo „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.