Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Pastebėta, kad ukrainiečiai ėmė naudoti naują paslaptingą amuniciją

Paaiškėjo, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 47-osios atskirosios mechanizuotosios brigados kariškiaiokupantų naikinimui naudoja naujo tipo amuniciją.

 Paaiškėjo, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 47-osios atskirosios mechanizuotosios brigados kariškiai okupantų naikinimui naudoja naujo tipo šaudmenis.<br> Stopkadras.
 Paaiškėjo, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 47-osios atskirosios mechanizuotosios brigados kariškiai okupantų naikinimui naudoja naujo tipo šaudmenis.<br> Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2024, 11:32 AM

Internete paskelbta šių šaudmenų panaudojimo filmuota medžiaga rodo, kad pagal poveikį juos galima priskirti padegamiesiems šaudmenims. Be to, jie yra gana tikslūs ir preciziški.

Visų pirma Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Astronomas savo „Telegram“ kanale paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip 47-osios atskirosios mechanizuotosios brigados kariai suduoda smūgius okupantams, naudodami FPV dronus. Pažymėtina, kad FPV dronai jau tapo įprastu ginklu šiuolaikiniame mūšio lauke. Kartu vaizdo įraše pastebėta ir nauja ginklų rūšis.

Vaizdo įraše matomas mėlynas objektas. Šio objekto greitis didesnis nei įprasto FPV drono. Atrodo, kad ši amunicija turi sulankstomus išskleistus sparnus. Tai gali reikšti, kad tai gali būti iš vamzdžio paleidžiamas bepilotis / užtaisas.

Kaip matyti iš vaizdo įrašo, naujojo šaudmens kovinė galvutė yra gana veiksminga. Galima daryti prielaidą, kad ši kovinė galvutė gali būti veiksmingesnė, jei pataiko į rusų slėptuves. Tokiu atveju po sprogimo gali susidaryti keli ugnies centrai.

Šiuo metu neįmanoma tiksliai identifikuoti šio objekto. Tačiau tai, kad Ukrainos kariškiai naudoja šią amuniciją ne tik gyvosios jėgos koncentracijoms, bet ir pavieniams okupantams naikinti, gali reikšti, kad jos netrūksta. Tai taip pat reiškia, kad Ukrainos gynėjai aprūpinami pakankamais šios rūšies šaudmenų kiekiais, rašo „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.