Lietuvos kompanija atgaivins klasikinę „Cinemaware“ žaidimų kolekciją

Asmeninių kompiuterių žaidimų segmente vis labiau įsitvirtinanti lietuviško kapitalo žaidimų kūrimo kompanija „Nordcurrent“ iš Švedijos studijos „Starbreeze Entertainment“ įsigijo klasikinių žaidimų „Cinemaware“ kolekciją. Šis neskelbiamos vertės sandoris reikšmingai prisidės prie bendrovės leidybos padalinio „Nordcurrent Labs“ vizijos – konkuruoti pasauliniame kompiuterių ir konsolių žaidimų sektoriuje.

  „Cinemaware“ kolekcijai priklauso ir „Defender of the Crown“.
  „Cinemaware“ kolekcijai priklauso ir „Defender of the Crown“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2024, 12:39 PM

Įsigytai „Cinemaware“ kolekcijai priklauso garsūs 1980-iais išleisti ir daugelio pamėgti žaidimai, tokie kaip „Defender of the Crown“, „Wings“, „The King of Chicago“ ir „S.D.I“.

„Prieš mažiau nei tris metus įkūrėme leidybos padalinį, su tikslu įsitvirtinti pasaulinėje žaidimų kompiuteriams ir konsolėms rinkoje. Iš švedų įsigytas žaidimų katalogas yra esminis žingsnis šiame kelyje, suteikiantis mums galimybę papildyti turimą kolekciją gerai žinomais darbais“, – komentuoja įmonės direktorė Viktorija Trofimova.

Anot jos, padalinys nuolat ieško galimybių atnaujinti turimą išleistų žaidimų asortimentą. Iki šiol jau išleisti keli sėkmingi RPG (angl. role-playing games) žaidimai: „Ocean’s Heart“, „Greedventory“ ir „Red Daze“.

Nors „Cinemaware“ žaidimų atnaujinimo darbai dar tik planuojami, V. Trofimova atskleidė, kad pirmasis jų bus „Defender of the Crown“.

„Mes, kaip ir žaidėjų bendruomenė, esame originalių „Cinemaware“ žaidimų gerbėjai. Pasistengsime užtikrinti, jog atnaujintos šių žaidimų versijos atrodytų kuo autentiškiau. Norime, kad žaidėjai, žaisdami mūsų pirmą atnaujintą „Defender of The Crown“ žaidimą nepajustų žymaus skirtumo nuo originalios versijos. Mūsų žaidimų dizainerių komanda kuria koncepciją ir žaidimo stilių, bet kol kas dar negalime atskleisti konkrečių planų ar terminų“, – priduria ji.

Tikimasi, jog atnaujinta „Cinemaware“ žaidimų kolekcija sužadins nostalgiją tiems, kurie juos žaidė 1980-aisiais, o modernių žaidimų mėgėjams leis juos atrasti naujai.

Vaizdo žaidimų kūrybos ir leidybos įmonė „Nordcurrent“ yra didžiausia studija Lietuvoje, veiklą pradėjusi dar 2002 metais. Studijos pajamos 2022 metais sudarė 89,05 mln. eurų, o pelnas (EBITDA) 9,38 mln. eurų. Vilniaus, Dnipro, Odesos bei Varšuvos miestuose dirba daugiau nei 300 darbuotojų. Iš viso studijoje sukurta bei išleista daugiau nei 50 žaidimų skirtų įvairioms platformoms, žymiausi jų – restorano simuliacija „Cooking Fever“, skrydžio palydovo simuliacija „Airplane Chefs“, mados žaidimas „Pocket Styler“ ir detektyvinis žaidimas „Murder in The Alps“.

„Nordcurrent Labs“ yra 2021 m. įkurtas padalinys, skirtas žaidimų leidimui asmeniniams kompiuteriams ir konsolėms.

„Starbreeze Studios“ yra nepriklausoma kompiuterinių ir konsolinių žaidimų kūrybos, leidybos ir platinimo įmonė, kurianti kompiuterinius ir konsolinius žaidimus . Studijas įkūrę Stokholme, Barselonoje, Paryžiuje ir Londone. „Starbreeze“ priklauso populiariausias intelektinės nuosavybės objektas „PAYDAY“. Ji kuria nuosavomis ir trečiųjų šalių teisėmis paremtus žaidimus savo jėgomis ir bendradarbiaudama su išorės žaidimų kūrėjais. „Starbreeze“ akcijos kotiruojamos Stokholmo vertybinių popierių biržoje „Nasdaq Stockholm“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.