Reta rusiška kovos mašina pritaikoma specialioms sąlygoms

Rusijos šaltiniai teigia, kad šiuo metu atliekami specializuotos vikšrinio šarvuočio „BT-3F“ versijos, pritaikytos darbui Arkties sąlygomis, bandymai. Nuo bazinės versijos ši transporto priemonė išsiskiria daug platesniais vikšrais, kurie, pasak kūrėjų, turėtų sumažinti spaudimą į žemę. Tai viskas, kas šiuo metu žinoma apie naująją šios transporto priemonės versiją.

 Rusijos šaltiniai teigia, kad šiuo metu atliekami specializuotos vikšrinio šarvuočio „BT-3F“ versijos, pritaikytos darbui Arkties sąlygomis, bandymai.<br> „Rostek“ nuotr.
 Rusijos šaltiniai teigia, kad šiuo metu atliekami specializuotos vikšrinio šarvuočio „BT-3F“ versijos, pritaikytos darbui Arkties sąlygomis, bandymai.<br> „Rostek“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2024, 8:18 PM

Kitų svarbių detalių – tokių kaip, pavyzdžiui, numatoma bandymų trukmė, planuojama serijinės gamybos pradžia ir kada bus pradėta tiekti kariuomenei – rusų šaltiniai kol kas neatskleidžia, rašo „Defense Express“. Tai teigiama Lenkijos portalo „Defense24“ publikacijoje.

Leidinio autoriai teigia, kad vikšrinis šarvuotasis transporteris „BT-3F“ buvo sukurtas pėstininkų kovos mašinos „BMP-3“ pagrindu, o abiejų transporto priemonių pagrindiniai mazgai ir atsarginės dalys yra aukštu lygiu unifikuoti.

Pirmą kartą „BT-3F“ pristatytas dar 2010 m., tačiau nuo to laiko ši mašina išlaiko tik eksperimentinės transporto priemonės arba įvairių parodų eksponato statusą. Pavyzdžiui, Rusijos propagandiniame forume „Armija-2023“ buvo demonstruojama šarvuočio „BT-3F“ versija su joje sumontuota prieštankine valdoma raketa „Kornet“ – matyt, ši karo mašina Rusijos kariuomenės nesudomino.

Atviruose šaltiniuose plinta duomenys, kad rusai neva pardavė keliasdešimt „BT-3F“ Indonezijai, kad ši aprūpintų savo jūrų pėstininkų dalinius. Tačiau šių duomenų negalima patvirtinti – pavyzdžiui, žinyno „The Military Balance 2023“ duomenimis.

Viešojoje erdvėje galima rasti tokius duomenis apie rusiškojo „BT-3F“ taktines ir technines charakteristikas:

  • svoris: 18,9 t; talpa: 2 žmonių įgula ir iki 15 karių;
  • greitis: iki 70 km/h kelyje ir iki 10 km/h plaukiant;
  • ginkluotė: 12,7 mm kalibro „Kord“ kulkosvaidis.

Gali būti, kad rusų okupantai jau naudojo „BT-“ šarvuočius per plataus masto karą prieš Ukrainą. Pavyzdžiui, 2022 m. rugsėjį „Defense Express“ pranešė, kad mūšių dėl Chersono metu rusai tikriausiai naudojo „BT-3F“ organizuodami persikėlimą per Dniepro upę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.