HIMARS neleidžia apie save pamiršti: sudavė smūgį į naują ir brangią rusų sistemą

Ukrainos gynėjai HIMARS smūgiu sunaikino naujausią Rusijos elektronininės karybos sistemą „Palantin“.

Ukrainos gynėjai HIMARS smūgiu sunaikino naujausią Rusijos elektronininės karybos sistemą „Palantin“. <br>Wikimedia commons, stopkadras, lrytas.lt mont.
Ukrainos gynėjai HIMARS smūgiu sunaikino naujausią Rusijos elektronininės karybos sistemą „Palantin“. <br>Wikimedia commons, stopkadras, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2024, 7:35 PM

Rusų „Palantin“ okupuotoje Zaporožės srities dalyje buvo aptiktas Ukrainos specialiųjų pajėgų 3-iojo atskirojo pulko žvalgų.

„Kompleksas vykdė elektroninę žvalgybą, slopindamas čia veikiančias Ukrainos gynybos pajėgų ryšių sistemas. Specialiųjų pajėgų dronų pilotai sekė taikinį ir teikė informaciją gynybos pajėgų raketų ir artilerijos daliniui“, – teigiama pranešime. Netrukus ukrainiečių HIMARS atakavo ir sunaikino naują rusų „Palantin“.

Pažymima, kad elektroninės karybos sistema „Palantin“ trikdo ryšius trumpųjų ir itin trumpųjų bangų diapazonuose. Iš esmės tai yra didžiulis trikdžių generatorius, stipriai apsunkinantis komunikaciją.

„Palantin“ gali vykdyti ir kitas užduotis. Ši sistema į vieną tinklą gali sujungti įvairias elektroninės karybos ir žvalgybos sistemas, o tai ženkliai padidina jų darbo efektyvumą.

„Palantin“ bandymai baigti 2019 metais. Tada sistema oficialiai pradėjo tarnybą. Sistemos kaina nėra žinoma, bet naujos elektroninės karybos sistemos vertinamos milijonais dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.