Ukrainiečiai pirmą kartą mūšio lauke išbandė tokio tipo ginklą – štai kuo tai baigėsi

Ukrainos aktyvistas Serhijus Sternenko pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip mūšio lauke panaudojamas naujas FPV (angl. first-person view) dronas su autonominio taikinių nustatymo galimybėmis, rašo „Defence Blog“.

Ukrainos aktyvistas Serhijus Sternenko pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip naudojamas naujas FPV dronas su autonominio taikinių nustatymo galimybėmis.<br>Stopkadrai, lrytas.lt mont.
Ukrainos aktyvistas Serhijus Sternenko pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip naudojamas naujas FPV dronas su autonominio taikinių nustatymo galimybėmis.<br>Stopkadrai, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2024, 8:28 AM, atnaujinta Mar 21, 2024, 8:30 AM

Pranešama, kad dronas pademonstravo gebėjimą smogti į taikinius be tiesioginių operatoriaus komandų – o tai yra naujas Ukrainos karinis laimėjimas.

Socialiniame tinkle „X“ paskelbtame vaizdo įraše užfiksuotas tikslus drono smūgis, sunaikinęs rusų tanką.

S. Sternenko pabrėžė drono atsparumą trikdymams, atkreipdamas dėmesį į sėkmingą ataką nepaisant to, kad buvo susidurta su aktyviu priešo elektroninės kovos sistemų trukdymu. Paskutiniame operacijos etape dronas savarankiškai susidorojo su rusų tanku jį susprogdindamas.

S. Sternenko pridūrė, kad norint plačiai pritaikyti šią technologiją, būtina nuolat ją tobulinti. Autonominių bepiločių orlaivių taikinių nustatymo sistemų kūrimui daug dėmesio skyrė tiek Ukrainos, tiek Rusijos kariuomenės, o panašias galimybes bandyta integruoti į tokias platformas kaip bepiločiai orlaiviai. Tačiau praktinių rezultatų iki šiol nebuvo pavykę pasiekti.

Autonominio taikinio nustatymo pajėgumų įdiegimas atveria naujas dronų karybos galimybes, nes leidžia su priešo taikiniais kovoti didesniais atstumais, esant aktyviems radijo trukdžiams – anksčiau tai buvo sudėtinga, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.