Tai pateks į karybos vadovėlius: trimis šūviais nukovė tris rusų tankus

Ukrainos 53-iosios mechanizuotosios brigados tanko įgula per vieną mūšį įveikė tris rusų tankus. Tai pranešė brigados spaudos tarnyba.

 Ukrainos 53-iosios mechanizuotosios brigados tanko įgula per vieną mūšį įveikė tris rusų tankus. Pranešama, kad kova truko 15 minučių, ukrainiečiai paleido tris šūvius ir sunaikino tris rusų kovos mašinas.<br> Stopkadras.
 Ukrainos 53-iosios mechanizuotosios brigados tanko įgula per vieną mūšį įveikė tris rusų tankus. Pranešama, kad kova truko 15 minučių, ukrainiečiai paleido tris šūvius ir sunaikino tris rusų kovos mašinas.<br> Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2024, 1:07 PM

Pranešama, kad kova truko 15 minučių, ukrainiečiai paleido tris šūvius ir sunaikino tris rusų kovos mašinas.

Žinoma, kad 53-ioji brigada kovoja Avdijivkos kryptyje, todėl galima daryti prielaidą, kad šis mūšis vyko tame pačiame rajone.

„Tai pagrįstai galima laikyti legendiniu kovinės užduoties įvykdymu, kuris taps daugelio karinių vadovėlių pagrindu“, – komentavo brigada.

Panašūs atvejai anksčiau pasitaikė Rusijos ir Ukrainos karo metu.

„Militarnyj“ primena, kad 2023 m. rugsėjį , kad Ukrainos „Leopard 2A6“ mūšyje nugalėjo du Rusijos „T-80BV“. Mūšis vyko prasidėjus kontrpuolimui Zaporožėje.

Atvirųjų šaltinių žvalgybos (OSINT) bendruomenė idenifikavo, kad mūšis įvyko greitkelio T0803 atkarpoje, einančioje netoli Novodanylivkos, Mažosios Tokmačkos, Novopokrovkos, Pavlivskės, Novofedorivkos, Verbovės ir Robotynės gyvenviečių.

Mūšio metu buvo apgadintas vienas rusų tankas, o dvi priešo kovinės mašinos pasitraukė iš pozicijos. Žinoma, kad susirėmimas vyko maždaug 2,8 km atstumu.

Tą patį mėnesį „Militarnyj“ pranešė apie tankų mūšį laukuose tarp Dudčanų ir Naujosios Kamjankos gyvenviečių Chersono srityje. Tuomet keturi rusų tankai susidūrė su vienu ukrainiečių „T-64BV“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.