Lietuva prisijungė prie europinio Kalbos technologijų aljanso

Kultūros ministerija praneša, kad Lietuva prisijungė prie Kalbos technologijų aljanso (ALT-EDIC). Šia bendradarbiavimo iniciatyva, pasak ministerijos, siekiama spręsti Europos valstybių kalbų trūkumo problematiką dirbtinio intelekto (DI) sprendimams.

Lietuva prisijungė prie Kalbos technologijų aljanso (ALT-EDIC).<br>V.Balkūno nuotr.
Lietuva prisijungė prie Kalbos technologijų aljanso (ALT-EDIC).<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2024, 9:40 AM

„Tobulėjant dirbtiniam intelektui, labai svarbu išsaugoti kultūrų ir kalbų įvairovę. Tai itin aktualu šalims su nedideliu gyventojų skaičiumi. Narystė aljanse skatins lietuvių kalbos technologijų plėtrą“, – išplatintame pranešime cituojamas kultūros viceministras Albinas Vilčinskas.

Viceministro teigimu, ALT-EDIC Lietuvai suteiks prieigą prie pažangiausių kalbos technologijų tyrimų ir inovacijų. Taip pat, anot jo, šalies mokslininkai ir verslininkai galės bendradarbiauti su kolegomis iš kitų Europos valstybių bei kurti naujas kalbos technologijas.

ALT-EDIC kuriamos kalbos technologijos galės būti naudojamos įvairiose srityse – švietime, moksle, versle, viešajame administravime bei kasdieniniame gyvenime, informavo Kultūros ministerija.

Aljansui taip pat priklauso Bulgarija, Kroatija, Graikija, Airija, Italija, Latvija, Nyderlandai, Lenkija, Slovėnija, Ispanija ir jam pirmininkaujanti Prancūzija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.