Sėkmingai pataikė į naujovišką 5,5 milijono dolerių kainuojančią rusų karinę techniką

Ukrainos karinės žvalgybos agentūra (HUR) ir 15-oji atskiroji artilerijos žvalgybos brigada smogė Rusijos radiolokacinei stočiai „Podlet-K1“, balandžio 27 d. pranešė HUR, kuriuos cituoja „Kyiv Independent“.

 Ukrainos karinės žvalgybos agentūra (HUR) ir 15-oji atskiroji artilerijos žvalgybos brigada smogė Rusijos radiolokacinei stočiai „Podlet-K1“.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.,lrytas.lt mont.
 Ukrainos karinės žvalgybos agentūra (HUR) ir 15-oji atskiroji artilerijos žvalgybos brigada smogė Rusijos radiolokacinei stočiai „Podlet-K1“.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.,lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-29 08:22

Pasak „Army Recognition“, „Podlet-K1“, dar žinoma kaip „48Ya6-K1“, yra moderni mobili radiolokacinė sistema, skirta aptikti oro taikinius nedideliame ir itin mažame aukštyje. Pranešama, kad šios sistemos vertė yra apie 5,5 mln. dolerių ir ji vienu metu gali aptikti iki 200 taikinių. Kaip rašo „Defense Express“, sistema gali aptikti lėktuvus, skrendančius 600 kilometrų atstumu.

Pasak HUR, per išpuolį nukentėjo stoties antenos postas ir dyzelinis generatorius. Daugiau informacijos apie išpuolį ar padarytą žalą agentūra nepateikė.

„Radiolokacinė stotis „Podlet“ yra palyginti naujas Rusijos kūrinys – ji agresoriaus valstybės kariuomenei buvo pradėta perduoti 2015 m., – „Telegram“ pranešė HUR. – Šią sistemą priešas naudojo taikinių koordinatėms aptikti ir perduoti Rusijos priešlėktuvinių raketų sistemoms „S-300/S-400.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.